NBA

O Ντέρικ Ρόουζ στο Sport24.gr

O Ντέρικ Ρόουζ στο Sport24.gr

Ανυπόμονος να παίξει στο ΟΑΚΑ και να δει την Ελλάδα,για την οποία έχει ακούσει τόσα πολλά,δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Sport24.gr, ο άσος των Σικάγο Μπουλς Ντέρικ Ρόουζ

Ο Ντέρικ Ρόουζ όπου κι αν έπαιξε πρωταγωνίστησε. Ηταν αστέρι στη σχολική ομάδα στο Σικάγο. Αστέρι στην κολεγιακή στο Μέμφις, Αστέρι στο ΝΒΑ και τους Μπουλς.

Να είστε σίγουροι ότι θα είναι αστέρι και στην Εθνική ομάδα των ΗΠΑ που θ’ αντιμετωπίσει τη δική μας στο ΟΑΚΑ στις 25 του μήνα. Η χάρη του προ ημερών έφτασε μέχρι τον Λευκό Οίκο, όπου έπαιξε μπάσκετ με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο περυσινός Rookie of the year και Νο. 1 στο ντραφτ του ΝΒΑ το 2008, στην αποκλειστική του εξομολόγηση στο Sport24, μίλησε για το όνειρο της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, την ανυπομονησία του να έρθει στην Ελλάδα για την οποία ακούει πολά εδώ και χρόνια στο Σικάγο και φυσικα την επιθυμία του να ξαναφέρει ένα πρωτάθλημα στην Πόλη των Ανέμων.

Πριν καλά καλά συμπληρώσει τα 22 του (έχει γενέθλια στις 4 Οκτωβρίου), ο Ρόουζ θεωρείται ως ο πλέον αθλητικός πόιντ γκαρντ στο ΝΒΑ. Μόλις και μετά βίας φτάνει τα 194 εκατοστά, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να καρφώνει σαν σέντερ.

Προέρχεται από μία μαγική σεζόν, όπου στην κανονική περίοδο με τους Μπουλς είχε μ.ο 20,8 πόντους, 6 ασίστ και 3,8 ριμπάουντ και στα πλέι οφς 26, 8 πόντους, 7,2 ασίστ και 3,4 ριμπάουντ.

Ο γεννημένος και μεγαλωμένος στις σκληρές γειτονιές του Σάουθ Σάιντ στο Σικάγο, ήταν από τις πρώτες επιλογές στην λίστα του Μάικ ΣΙζέφσκι για την 100% ανανεωμένη Εθνική των ΗΠΑ .

Το παιχνίδι του ταιριάζει γάντι με το λεγόμενο “διεθνές” μπάσκετ. Είναι γρήγορος σαν τον άνεμο, διαθέτει διεισδυτικότητα, πασάρει απίστευτα, ενώ το σουτ του δεν πρόκειται να τον προδώσει απέναντι σε άμυνες ζώνης.

H ελληνική κουλτούρα, η κουζίνα και τα ψώνια

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, μέσα από το πούλμαν που μετέφερε τους διεθνείς των ΗΠΑ στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν, για το φιλικό με την Κίνα ο Ρόουζ ακούγεται ευδιάθετος.

Αποφασίζει να ξεκινήσει μόνος του την κουβέντα με μπόλικη Ελλάδα: “Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα έρθω στην Ελλάδα για τον φιλικό αγώνα με την Εθνκή σας ομάδα. Έχοντας μεγαλώσει στο Σικάγο, καταλαβαίνεις πως έχω ακούσει τουλάχιστον μία ιστορία για την Ελλάδα, με τόσους Έλληνες που μένουν εκεί. Για την κουλτούρα της χώρας σας, αλλά και για την ξεχωριστή κουζίνα της. Αυτό που οπωσδήποτε θέλω να κάνω τις 2- 3 μέρες που θα είμαι στην Αθήνα, είναι να φάω παραδοσιακά και φυσικά να ψωνίσω. Οι πληροφορίες μου λένε πως έχετε πολύ καλή αγορά, οπότε θα την τιμήσω για να πάρω δώρα για τους φίλους μου πίσω στο Σικάγο”.

Κι αφού καταπιαστήκαμε με Ελλάδα, συνεχίζουμε με Εθνική με τον Ρόουζ να παραδέχεται πως δεν γνωρίζει συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα γύρω από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αλλά να υπογραμμίζει: “Το πιο σημαντικό που πρέπει να ξέρω είναι ότι στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Ελλάδα μας νίκησε στην Ιαπωνία. Αρκετοί από τους παίκτες εκείνης της ομάδας παίζουν και σε αυτήν που θα αντιμετωπίσουμε στο φιλικό στην Αθήνα. Πιστεύω όμως ότι με την Ελλάδα θα ξανασυναντηθούμε στο Παγκόσμιο της Τουρκίας. Είναι μία από τις ομάδες που ξεχωρίζει και φυσικά την υπολογίζουμε πολύ”.

Την επόμενη ερώτηση την κάνει ο Ρόουζ, που θέλει να επιβεβαιώσει αν αυτό που του λένε διάφοροι Ελληνες στο Σικάγο είναι αλήθεια, ότι δηλαδή οι Μπουλς έχουν μεγάλο κοινό στη χώρα μας. Μόλις λαμβάνει καταφατική απάντηση λέει γελώντας: “Τότε η χαρά μου είναι διπλή για την παρουσία μου στην Αθήνα αφού δεν θα εκπροσωπώ μόνο τη χώρα μου αλλά και τους Μπουλς. Το Γιουνάιτεντ Σέντερ όπως ξέρεις βρίσκεται πολύ κοντά στην Greek Town, οπότε οι Ελληνες εκεί φροντίζουν να μου δείχνουν την αγάπη τους. Θα έχω να τους πω πολλές ιστορίες από το ταξίδι μου στην Ελλάδα”.

Είμαστε οι...Αμερικανοί!


Ο Ρόουζ μιλάει με αυτοπεποίθηση για την εικόνα που θα παρουσιάσει η Εθνική των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο της Τουρκίας: “ Δεν χωράει αμφιβολία ότι θα είμαστε η πιο γρήγορη ομάδα στο τουρνουά. Η συνεχής κίνηση, η πίεση στην άμυνα και η διάθεση να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας που χτίζεται εδώ και λίγες εβδομάδες. Είμαστε πλήρεις σε όλες τις θέσεις και το παιχνίδι του ενός συμπληρώνει αυτό του άλλου. Φυσικά έχω υπ’ όψιν μου όλα όσα λέγονται για εμάς, ότι δηλαδή είμαστε η Team B και όχι η Team A, επειδή απουσιάζουν αστέρια όπως ο Κόμπι ή ο ΛεΜπρόν. Θα δουν όλοι στο παρκέ για το αν είμαστε ομάδα πρώτης ή δεύτερης διαλογής”.

Σπεύδει αμέσως να μας λύσει την απορία για το αν η ομάδα αυτή θα μπορέσει ν’ ανταπεξέλθει στις άμυνες ζώνης: “Είμαστε έτοιμοι ν’ αντιμετωπίσουμε ακόμα και 40 λεπτά άμυνα ζώνης. Δεν θα έχουμε πρόβλημα με τόσους σπουδαίους σουτέρ στην ομάδα. Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω; Από τον Στίβεν Κέρι, τον Εντι Κέρι, τον Τσόνσι Μπίλαπς, τον Λαμάρ Οντομ; Εχει γίνει τρομερή δουλειά στην επιλογή των κοματιών της ομάδας αυτής έτσι ώστε να μην έχει αδυναμίες. Στόχος μας είναι να τρέξουμε. Αν οι αντίπαλοι δεν μας το επιτρέψουν έχουμε κι άλλους τρόπους για να φτάσουμε στη νίκη. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η ομάδα θα ξαναφέρει μετά από 16 χρόνια το χρυσό μετάλλιο πίσω στην πατρίδα”.

Μια μέρα με τον Ομπάμα

Και θα είναι φυσικό να τους ανοίξει τις πύλες του Λευκού Οίκο, ο πλανητάρχης Μπαράκ Ομπάμα, όπως συνηθίζει να κάνει με όλες τις ομάδες που κατακτούν πρωτάθλημα στις ΗΠΑ. Βέβαια ο Ρόουζ επισκέφτηκε προ ημερών τον Λευκό Οίκο προσκεκλημένος στα γενέθλια του Ομπάμα.

Της επίσκεψης προηγήθηκε ένα διπλό στο κλειστό που έχει φτιαχτεί εκεί μέσα. Ασφαλώς συμετείχε ο φανατικός μπασκετόφιλος και πιστός οπαδός των Μπουλς, Μπαράκ Ομπάμα. Ο Ρόουζ έχει να λέει για την μοναδική αυτή εμπειρία του: “ Είναι φοβερή εμπειρία. Δεν μας άφησαν να έχουμε τίποτε απολύτως πάνω μας. Ούτε τηλέφωνα, ούτε κάμερες, τίποτε. Ο Πρόεδρος είναι πολύ άνετος αν και δεν είναι τόσο γρήγορος όσο λένε (γέλια). Βλέπεις έξω κάτι τύπους με κοστούμια οι οποίοι δεν μπορείς να φανταστείς ότι ξέρουν μπάσκετ. Κι όμως μου έκαναν εντύπωση. Χρειάστηκε να μαρκάρω μερικές φορές τον Πρόεδρο, αλλά ήμουν προσεκτικός, γιατί δεν ήθελα να με πετάξουν έξω από τον Λευκό Οίκο (γέλια). Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ εκείνη την μέρα”.

Του λέω ότι μπορεί μια μέρα να ξαναεπισκεφτεί τον Λευκό Οίκο, ως πρωταθλητής με τους Μπουλς. Ο Ρόουζ, στο δεξί χέρι του οποίου υπάρχει χτυπημένο ένα τατουάζ που γράφει Sweet Home Chicago, είναι απόλυτος: “ Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ από τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου εκεί. Εχουμε ενισχυθεί τόσο πολύ το καλοκαίρι, με τον Κάρλος Μπούζερ, τον Κάιλ Κόρβερ, τον Ρόνι Μπριούερ. Θα είναι ξεχωριστή αυτή η χρονιά. Είμαστε έτοιμοι ν’ ανέβουμε επίπεδο. Να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω τι λένε για το Μαϊάμι και τους Big Three, αλλά σου λέω ότι οι Μπουλς θα κάνουν πολύ θόρυβο φέτος”.

Ελάτε να μας δείτε

Η κουβέντα κλείνει με τον Ρόουζ να καλεί τους Έλληνες μπασκετόφιλους (και όχι μόνο των Μπουλς) στο ΟΑΚΑ στις25 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα για το σπουδαίο φιλικό της Εθνικής μας με την Αμερική: “Περιμένω να δω ένα γεμάτο γήπεδο και θέλω να υποσχεθώ σε όλους τους Ελληνες ότι θα δουν δύο πολύ σπουδαίες ομάδες να μονομαχούν στο τελευταίο τεστ πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ. Σας στέλων την αγάπη μου και θα σας δω στις 25 του μήνα”.

Τα εισιτήρια για το φιλικό Ελλάδος- ΗΠΑ πωλούνται από τα γραφεία της ΕΟΚ στο ΟΑΚΑ καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου) 08.30- 15.00 προς 20, 50 και 100 ευρώ. Επίσης αγορά μπορεί να γίνει με την κατάθεση του αντίστοιχου αντίτιμου στον λογαριασμό EUROBANK, IBAN: GR520 26 0394 0000 15 0200 22 5635. Τα εισιτήρια θα παραλαμβάνονται από τα Γραφεία της Ε.Ο.Κ. μέχρι και την ημέρα του αγώνα, από το άτομο που αναγράφεται στην απόδειξη της τράπεζας επιδεικνύοντας Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο [email protected] ή τηλεφωνήστε στο 210 6818384.

Kαι για όσους έχουν απορίες τι παίκτης είναι ο Ντέρικ Ρόουζ, ιδού ένα βιντεάκι με τα κατορθώματά του:



TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ