ΤΟΥΡΚΙΑ

Υποψήφια για wild card και η Καρσίγιακα

Υποψήφια για wild card και η Καρσίγιακα

Η πρόκριση στους τελικούς της Τουρκίας, παλιά έδινε θέση στη Euroleague. Όχι πια, με την Καρσίγιακα να 'χει αποφασίσει να διεκδικήσει αυτό το δικαίωμα, μέσω wild card.

Ο ανταγωνισμός που υπάρχει για τις τέσσερις wild cards που θα δώσει φέτος η Euroleague Basketball, για την ελίτ των διοργανώσεων (διότι υπάρχουν και αυτές που θα δοθούν στο Eurocup) αυξάνεται καθημερινά. Σήμερα, πέραν της ΑΕΚ , την πρόθεση να διεκδικήσουν αυτό το προνόμιο εξέφρασαν και οι άνθρωποι της Καρσίγιακα.

Η ομάδα έκπληξη της Τουρκίας - υπό την έννοια του ότι άφησε εκτός τελικών τη Φενέρμπαχτσε - έως πέρυσι, θα κέρδιζε μια θέση στη Euroleague και μόνο με την πρόκριση στους τελικούς της TBL. Τα δεδομένα ωστόσο, αλλάζουν φέτος και έτσι είναι υποχρεωμένη να δηλώσει συμμετοχή για wild card, με τον Ουφούκ Σαρίτσα να διαβεβαιώνει ότι " εάν η διοργανώτρια αρχή μας προτιμήσει, ο χορηγός μας (Pinar) διαβεβαιώνει ότι το μπάτζετ μας θα αυξηθεί σε 4 εκατ. ευρώ. Είναι απόφαση που έχει ληφθεί". Nα θυμίσουμε εδώ πως από τη νέα σεζόν θα ισχύσει το Financial Fair Play, πράγμα που σημαίνει ότι το μίνιμουμ μπάτζετ των μετεχόντων στη Euroleague θα είναι τα 4.000.000 ευρώ.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ