ΤΟΥΡΚΙΑ

Τούρκογλου: "Τρομοκρατικά χτυπήματα γίνονται παντού, όχι μόνο στην Τουρκία"

Orlando Magic forward Hedo Turkoglu, left, looks to the stands while standing outside the team huddle during the second half of an NBA basketball game against the Detroit Pistons in Orlando, Fla., Sunday, Jan. 27, 2013.(AP Photo/Phelan M. Ebenhack)
Orlando Magic forward Hedo Turkoglu, left, looks to the stands while standing outside the team huddle during the second half of an NBA basketball game against the Detroit Pistons in Orlando, Fla., Sunday, Jan. 27, 2013.(AP Photo/Phelan M. Ebenhack) AP

Ο Χέντο Τούρκογλου μίλησε στην "AS" για το Final Four και το EuroBasket που θα διοργανώσει η Τουρκία, εξήγησε τη θέση της τουρκικής ομοσπονδία στη διαμάχη της FIBA με την EuroLeague και απάντησε στο δίλημμα "Κόμπι ή ΛεΜπρον".

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο Χέντο Τούρκογλου μίλησε στην " AS " για τη νέα τάξη πραγμάτων στην τουρκική ομοσπονδία, της οποίας είναι πρόεδρος τους τελευταίους μήνες. Ο εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία της γειτονικής χώρας μίλησε για τους φόβους που υπάρχουν εν όψει του Final Four και του EuroBasket, συμβούλεψε τον Λούκα Ντόντσιτς να φύγει άμεσα για το ΝΒΑ, ενώ δήλωσε την ξεκάθαρη προτίμησή του στον Κόμπι Μπράιαντ, έναντι του ΛεΜπρον Τζέιμς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το γεγονός πως η Τουρκία έχει αναλάβει πολλές μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια: " Είναι ωραίο γιατί δείχνουμε ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, δείχνουμε ότι η Τουρκία μπορεί να αναλάβει αυτό το βάρος. Θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτά που θα συμβούν στην Τουρκία τους επόμενους μήνες, ο κόσμος θα ενδιαφερθεί περισσότερο για το άθλημα. Ευελπιστώ πως η εθνική μας ομάδα θα τα πάει καλά και θα καταφέρει να πετύχει μια διάκριση".

Για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία: " Προφανώς δεν φοβόμαστε κάτι, στις μέρες μας τρομοκρατικά χτυπήματα μπορούν να γίνουν οπουδήποτε στον πλανήτη. Η κυβέρνηση μάς στηρίζει σε ό,τι αφορά τις διοργανώσεις που έχουμε αναλάβει. Από εκεί και πέρα, θέλω να ευχαριστήσω τόσο την EuroLeague όσο και τη FIBA για την στήριξη που μας έχουν δείξει και την εμπιστοσύνη που υπάρχει απέναντι στην τουρκική ομοσπονδία".

Για την κόντρα ανάμεσα σε EuroLeague και FIBA: (γελάει) " Δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε αυτή τη διαδικασία, ανάμεσα στις δύο ηγεσίες. Ως ομοσπονδία έχουμε καλές σχέσεις με τις δύο πλευρές. Φέτος πρέπει να κάτσουμε στο τραπέζι και να μιλήσουμε ξανά. Οι αποφάσεις που παίρνουν η EuroLeague και η FIBA επηρεάζουν όλο τον ευρωπαϊκό χάρτη".

Για τον Λούκα Ντόντσιτς: " Τον είδα στο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές. Θα σου πω πως όταν βλέπεις έναν παίκτη σε αυτή την ηλικία να παίζει με τέτοιον τρόπο σε ομάδα με την πίεση της Ρεάλ Μαδρίτης, τότε πρέπει να του δώσεις την ευκαιρία να πάει στο ΝΒΑ το συντομότερο δυνατό. Η εξέλιξή του θα είναι μεγαλύτερη εφόσον πάει στο ΝΒΑ και δουλέψει εκεί".

Για το ποιος είναι ο σπουδαιότερος παίκτης που έχει αντιμετωπίσει: " Θα επιλέξω τον Κόμπι Μπράιαντ. Πάντα τον ξεχώριζα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Για τη γνώση του για τα βασικά, για το πόσο σκληρός ήταν στο πνευματικό κομμάτι. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς πάντα εκμεταλλευόταν σε πρώτο επίπεδο τη φυσική του δύναμη και τα αθλητικά του προσόντα".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ