ΤΟΥΡΚΙΑ

Τούρκογλου: "Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη της προηγούμενης διοίκησης"

Τούρκογλου: "Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη της προηγούμενης διοίκησης"

Ο Πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας, Χινταγιέτ Τούρκογλου, παρουσίασε το νέο πρωτάθλημα νέων που θα ξεκινήσει από φέτος στην Τουρκία, τονίζοντας ότι αυτός και οι συνεργάτες του παλεύουν ακόμα να διορθώσουν τα λάθη των προκατόχων τους.

Ο πρόωρος αποκλεισμός από το Eurobasket δεν άρεσε σε κανέναν στην Τουρκία και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο της τουρκικής Ομοσπονδίας, Χινταγιέτ Τούρκογλου. Ο άλλοτε διεθνής παίκτης είχε φροντίσει με την ολοκλήρωση του Eurobasket να βάλλει κατά πάντων και, όπως φαίνεται, εκείνο το ξέσπασμα ήταν απλώς η αρχή.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των τουρκικών ΜΜΕ στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου πρωταθλήματος Νέων που θα διοργανώνεται από φέτος στην γειτονική χώρα, ο Τούρκογλου ξέσπασε εναντίον της προηγούμενης διοίκησης της ομοσπονδίας, κατηγορώντας τους ότι δεν φρόντισαν ώστε να αναδειχθούν νέοι παίκτες.

" Πρέπει να μεγαλώσουμε την δεξαμενή παικτών για την εθνική, κάτι στο οποίο θα βοηθήσει αυτο το νέο πρωτάθλημα" δήλωσε αρχικά ο Τούρκογλου, πριν... ξεσπάσει: " Αυτή όμως είναι απλώς η αρχή. Πρέπει να βρούμε παίκτες ανάμεσα στις ηλικίες των 18 και των 22 χρόνων. Έτσι θα μεγαλώσει αυτή η "δεξαμενή" παικτών. Έχουμε όμως να αντιμετωπίσουμε τα λάθη της προηγούμενης διοίκησης και τώρα οι εθνικές ομάδες μας υποφέρουν, για αυτό και θα αλλάξουμε το σύστημα που υπήρχε μέχρι τώρα".

Με τον Τούρκογλου μάλιστα συμφώνησε και ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας - και πρώην παίκτης - Ομέρ Ονάν, εκφράζοντας παράλληλα το παράπονό του για το γεγονός ότι οι νεαροί Τούρκοι παίκτες κυνηγάνε τα λεφτά: " Οι παίκτες πρέπει να σκεφτούν τις καριέρες τους, επειδή κανείς δεν θα τους βοηθήσει. Πρέπει να δουλέψουν στα βασικά του μπάσκετ στις ηλικίες 15 έως 21 ετών. Θα υποστηρίξουμε το νέο project με το πρωτάθλημα νέων και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τους βοηθήσουμε στις ηλικίες από 18 έως 20 ετών.

Οι ομάδες πρέπει να κάνουν κι αυτές ό,τι μπορούν. Ο Μπογκντάνοβιτς έπαιζε για λίγα χρήματα όταν ήταν 18 χρονών. Μπορούσε να βρει ένα καλό συμβόλαιο αν ήθελε, αλλά δεν το έκανε και έμεινε στην Σερβία για να δουλέψει στο παιχνίδι του και τώρα υπέγραψε συμβόλαιο 36 εκατ. δολαρίων. Τα δικά μας παιδιά πρέπει να μάθουν από το δικό του παράδειγμα".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ