ΤΟΥΡΚΙΑ

Τούρκογλου: "Με ενόχλησε η απόφαση των παικτών της Φενέρμπαχτσε"

Orlando Magic forward Hedo Turkoglu, left, looks to the stands while standing outside the team huddle during the second half of an NBA basketball game against the Detroit Pistons in Orlando, Fla., Sunday, Jan. 27, 2013.(AP Photo/Phelan M. Ebenhack)
Orlando Magic forward Hedo Turkoglu, left, looks to the stands while standing outside the team huddle during the second half of an NBA basketball game against the Detroit Pistons in Orlando, Fla., Sunday, Jan. 27, 2013.(AP Photo/Phelan M. Ebenhack) AP

Εκνευρισμένος με την απόφαση των παικτών της Φενέρμπαχτσε να μην ενισχύσουν την Εθνική Τουρκίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 δήλωσε ο Πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας, Χινταγέτ Τούρκογλου.

Μπόμπι Ντίξον, Σινάν Γκιουλέρ, Μελίχ Μαχμούτογλου, ο Εγκεχάν Αρνά και Μπαρίς Ερσέκ δήλωσαν πριν από μερικές μέρες πως δεν πρόκειται να ενισχύσουν την Εθνική Τουρκίας στους προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Η απόφαση των πέντε αθλητών της Φενέρμπαχτσε ενόχλησε τον Πρόεδρο της τουρκικής Ομοσπονδίας, Χινταγέτ Τούρκογλου, ο οποίος πέρασε σήμερα στην αντεπίθεση. Τα έβαλε με τους πέντε αθλητές και ζήτησε καλή θέληση από FIBA και EuroLeague για να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες.

" Καταρχήν, πρέπει να πούμε ότι η εξήγησή τους ήταν ατυχής. Και ήταν και άκαιρη. Ο κόουτς Σαρίτσα θα ανακοινώσει τους παίκτες που θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όπως ξέρετε, υπάρχει ήδη μια λίστα 24 αθλητών, από τους οποίους θα προκύψει την επόμενη εβδομάδα το τελικό ρόστερ. Οι συγκεκριμένοι πέντε παίκτες ίσως βιάστηκαν, καθώς αποφάσισαν χωρίς να μας συμβουλευθούν. Αυτό πραγματικά με ενοχλεί, ως Πρόεδρο της ομοσπονδίας", υποστήριξε ο "Χέντο" και πρόσθεσε πως: " Αντιμετωπίζουμε αυτή την κατάσταση για πρώτη φορά. Δεν ήμουν ποτέ τύπος που κριτίκαρε οποιονδήποτε στν εθνική ομάδα. Και όλοι ξέρουμε πόσο ευαίσθητο θέμα είναι η εθνική ομάδα. Όπως κι αν έχει, θα συνεχίσουμε το καθήκον μας. Το πρόβλημα ανάμεσα στη FIBA και τη EuroLeague δεν υπάρχει μόνο τον Νοέμβριο, θα συνεχιστεί και τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να το λύσουμε. Ελπίζω όλοι να κάνουν αυτό που πρέπει, να καταλάβουν ότι το μπάσκετ πονά. Να κάνουν όλοι ένα βήμα για να βρεθεί η λύση".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ