ΤΟΥΡΚΙΑ

Τόφας Made in... Greece!

Τόφας Made in... Greece!
EUROCUP

Έχοντας στο ρόστερ της 6 παίκτες που έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, η Τόφας τρελαίνει κόσμο στην Τουρκία, αφού έπειτα από 7 αγωνιστικές παραμένει μόνη-πρώτη και αήττητη στην κορυφή πρωταθλήματος.

Εχουν διεξαχθεί 7 αγωνιστικές στο τουρκικό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής και στην κορυφή βρίσκεται μία ομάδα που αγνοεί ακόμα την ήττα. Αυτή η ομάδα όμως δεν είναι ούτε η Φενέρμπαχτσε, ούτε η Αναντολού Εφές, ούτε η Γαλατάσαραϊ, ούτε καν η Μπεσίκτας, αλλά η Τόφας!

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον κανείς δεν περίμενε στην Τουρκία ότι έπειτα από 7 αγωνιστικές η ομάδα του Ορχούν Ενέ θα ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα. Κι όμως, αυτό ακριβώς συμβαίνει, με την ιστορική ομάδα της Προύσας να τρελαίνει κόσμο, με αποκορύφωμα την άνετη νίκη της επί της Αναντολού Εφές με 80-69 για την 7η αγωνιστική !

Η νίκη επί της ομάδας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς πάντως ήταν απλώς η κορυφή του παγόβουνου για την Τόφας, η οποία έχει κερδίσει ακόμα την Νταρουσάφακα, την Μπεσίκτας, αλλά και την Μπάνβιτ (την τελευταία εκτός έδρας), δείχνοντας ότι μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία της. Μία πορεία που εν πολλοίς την οφείλει στην απόδοση των 7 ξένων της, με τους 6 από αυτούς να έχουν ένα κοινό στοιχείο: Κάποια στιγμή στο παρελθόν πέρασαν από την Ελλάδα!

Είναι μάλλον εξαιρετικά σπάνιο να βρει κάποιος μία ξένη ομάδα η οποία έχει στο ρόστερ της 6 παίκτες που έχουν αγωνιστεί νωρίτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με κάποιον απίστευτο τρόπο ωστόσο η Τόφας το κατάφερε αυτό. Και μάλλον αισθάνεται δικαιωμένη για αυτό, αφού οι συγκεκριμένοι είναι οι 6 από τους πρώτους 8 σκόρερ της ομάδας μέχρι στιγμής! Ποιοι είναι όμως αυτοί οι παίκτες; Ιδού:

Σάμι Μεχία

Τόφας Made in... Greece!
EUROCUP


Ο Δομινικανός γκαρντ βρέθηκε στην χώρα μας για χάρη της Λάρισας την σεζόν 2008/09, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις, έχοντας 14.3 πόντους, 3.4 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ μέσο όρο. Έκτοτε αγωνίστηκε κατά σειρά στην Σολέ, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μπάνβιτ, ενώ από το 2015 βρίσκεται στην Τόφας. Φέτος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, έχοντας 16.1 πόντους, 6.1 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1.4 κλεψίματα μέσο όρο.

Ρέιμαρ Μόργκαν

Τόφας Made in... Greece!
EUROCUP


Ο περισσότερος κόσμος μάλλον δεν το θυμάται κι ας συνέβη σχετικά πρόσφατα, αλλά ο Ρεϊμάρ Μόργκαν έχει περάσει από την Ελλάδα. Τον Αμερικανό σέντερ είχε φέρει στην χώρα μας ο Παναθηναϊκός στο φινάλε της σεζόν 2014/15 στην θέση του τιμωρημένου Τζέιμς Γκιστ, για να ενισχύσει την ομάδα στα playoffs, χωρίς ο Μόργκαν να κάνει την διαφορά. Στην Τόφας πάντως κάνει μία χαρά την δουλειά του, αφού είναι η “κολώνα” της ομάδας, έχοντας μέχρι στιγμής 15.6 πόντους και 6.7 ριμπάουντ μέσο όρο.

Τόνι Κρόκερ

Τόφας Made in... Greece!
EUROCUP


Ο Αμερικανός γκαρντ αγωνίστηκε στην χώρα μας για χάρη της ΑΕΝ Κηφισιάς την σεζόν 2013/14, εντυπωσιάζοντας τότε με την απόδοσή του, αφού είχε 16.4 πόντους και 5.7 ριμπάουντ μέσο όρο. Ακολούθησαν η Χαποέλ Χολόν και η Μπελεντίγιε και μία συμφωνία που ακυρώθηκε με ομάδα της Κίνας, μέχρι που πριν από περίπου ένα μήνα συμφώνησε με την Τόφας. Και έχει προλάβει ήδη να κάνει αρκετό θόρυβο, έχοντας μέχρι στιγμής 16 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ μέσο όρο.

Τζος Όουενς

Τόφας Made in... Greece!
EUROCUP


Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο Τζος Όουενς πέρασε και δεν ακούμπησε στην ΑΕΚ. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ δεν ταίριαξε ποτέ στην “Ένωση” την περσινή σεζόν και αποχώρησε έπειτα από μόλις ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Δεν άργησε πάντως να βρει δουλειά, αφού συμφώνησε πέρυσι με την Καρσίγιακα, εξαργυρώνοντας τις καλές του εμφανίσεις με ένα συμβόλαιο στην Τόφας. Στην ομάδα της Προύσας ο Όουενς κάνει... αυτά που του ζητάνε και έχει μέχρι στιγμής 9.3 πόντους και 2.7 ριμπάουντ μέσο όρο.

Κένι Κάντζι

Τόφας Made in... Greece!
EUROCUP


Ο Καμερουνέζος φόργουορντ/σέντερ βρέθηκε στα Τρίκαλα την σεζόν 2014/15, εντυπωσιάζοντας στο πρώτο μισό της σεζόν, έχοντας 11.7 πόντους και 5.6 ριμπάουντ μέσο όρο. Ήταν μάλιστα τόσο καλός, που τον Φεβρουάριο του 2015 αγόρασε τα δικαιώματά του η Ντιναμό Σάσαρι, παίρνοντάς τον από τα Τρίκαλα. Ο Κάντζι έκτοτε αγωνιστηκε στην Μπρίντισι, ξανά στην Σάσαρι, στην Λιέτουβος Ρίτας και στην Τραμπζονσόρ, μέχρι το καλοκαίρι να συμφωνήσει με την Τόφας. Φέτος ο πρώην παίκτης των Τρικάλων έχει 8.4 πόντους και 3 ριμπάουντ μέσο όρο.

Ιβάν Πάουνιτς

Τόφας Made in... Greece!
EUROCUP


Πρέπει να γυρίσει κάποιος πολλά χρόνια πίσω για να θυμηθεί το πέρασμα του Ίβαν Πάουνιτς από την χώρα μας. Οι πιο παλιοί ωστόσο μάλλον θυμούνται ότι ο Σέρβος γκαρντ είχε περάσει από τον Άρη την σεζόν 2009/10, ερχόμενος στην ομάδα τον Νοέμβριο του 2009, σε μία σεζόν που οι “κίτρινοι” χρησιμοποίησαν συνολικά 28 παίκτες (!), με τον 23χρονο τότε γκαρντ να αγωνίζεται σε 16 αγώνες, έχοντας 3.3 πόντους και 1.8 ριμπάουντ μέσο όρο. Από τότε που αποχώρησε από τον Άρη ο Πάουνιτς πέρασε από τα πρωταθλήματα 7 χωρών και φόρεσε την φανέλα 7 διαφορετικών ομάδων (Νίζνι, Βίρτους Μπολόνια, Αζόβμας, Λαγκούν, Φουενλαμπράδα-2 φορές, Αστάνα, Μπούντουσνοστ και τελικά Τόφας), έχοντας φέτος 6 πόντους και 1.3 ασίστ μέσο όρο.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ