ΤΟΥΡΚΙΑ

Το γινάτι της Γαλατασαράι

Το γινάτι της Γαλατασαράι

Η Γαλατασαράι εμμένει στην απόφαση της να μην εμφανιστεί στον 7ο τελικό της τουρκικής λίγκας, με τη Φενέρμπαχτσε και υποσχέθηκε να δημιουργήσει κάτι "ικανό να νικήσει την ομοσπονδία και τη Φενέρ".

Μετά τη δήλωση του προέδρου της Γαλατασαράι, Ουνάν Αϊσάλ, κατά την οποία θα δώσει στους παίκτες πριμ τίτλου, μολονότι είναι ειλημμένη η απόφαση του οργανισμού να μην παίξει στον 7ο τελικό της τουρκικής λίγκας με τη Φενέρμπαχτσε (το σκορ είναι 3-3), ήλθε και η επίσημη ανακοίνωση. Τι λέει;

Πως " η Γαλατασαράι είχε μια ιστορικής σημασίας ανακοίνωση να κάνει χθες (17/6) και επιμένει σε αυτή. Η Γαλατασαράι είναι η ηγέτης όλων των σπορ στην Τουρκία και λόγοι αθλητικής δικαιοσύνης, μαζί με ηθικούς κανόνες μας υποχρεώνουν να μην παίξουμε στον τελικό του τίτλου.

Σύμφωνα με την απόφαση της 17ης Ιουνίου, επιφυλασσόμαστε για τη συμμετοχή της ανδρικής και της γυναικείας ομάδας στα πρωταθλήματα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, ενώ ενημερώνουμε πως θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και μετά θα λάβουμε αποφάσεις για τα μελλοντικά μας βήματα. Η Γαλατασαράι δεν πρόκειται να αποσυρθεί, μηδέ να συρρικνωθεί. Αυτό δεν έγινε ποτέ και δεν θα γίνει ποτέ. Ό,τι κάνουμε είναι ώστε να μην πληγούν τα τουρκικά σπορ. Υποσχόμαστε νέες διακρίσεις".

Επί της ουσίας, ο Εργκίν Αταμάν γύρισε από το εξοχικό του, στο Τσεσμέ, όπου μετέβη μετά τον έκτο τελικό και ενημέρωσε ότι οι παίκτες του επέστρεψαν στις προπονήσεις, σαν να επρόκειτο να παίξουν στο τελευταίο ματς " αλλά οφείλουμε να σεβαστούμε την απόφαση της διοίκησης", εξήγησε χαρακτηριστικά.

Με τη βοήθεια του Γιάκα Λάκοβιτς, μάθαμε και επί μέρους λεπτομέρειες. Όπως; Η Γαλατά εξοργίστηκε μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή, για όσα συνέβησαν στον πέμπτο τελικό, κατά την οποία δεν τιμωρήθηκε η Ulker Sports Arena, για τη συμπεριφορά των οπαδών της, ενώ υπήρξε μόνο χρηματικό πρόστιμο. Επιπροσθέτως, η Γαλατασαράι ζήτησε από την TBF (τουρκική ομοσπονδία) να αλλάξει τους διαιτητές που έχουν κριθεί ένοχοι κατηγοριών για " στημένα" παιχνίδια, κάτι που επίσης δεν έγινε.

Την απόφαση του οργανισμού στήριξαν και οι φίλαθλοι της ομάδας, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρουν "σ τηρίζουμε την αντίδραση της Γαλατασαράι επί των άδικων αποφάσεων της TBF. Θεωρούμε πως αυτό που γίνεται, είναι πιο σημαντικό από τον τίτλο".

Κύκλοι της Γαλατά (σιγά μην δεν είχαν και εκεί κύκλους) ενημερώνουν πως οι διοικούντες αποφάσισαν να αυξήσουν το μπάτζετ, ώστε να δημιουργήσουν κάτι τόσο ισχυρό που να είναι ικανό "να νικήσει την ομοσπονδία και τη Φενέρμπαχτσε".

Δείτε τώρα και το video των 10 λόγων που η ομάδα του Αταμάν δεν θα παίξει στο αυριανό (19/6) έβδομο τελικό.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ