ΤΟΥΡΚΙΑ

Στην παράταση η Αναντολού Εφές

Στην παράταση η Αναντολού Εφές

Η Αναντολού Εφές χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο για να κάμψει την αντίσταση της Καρσίγιακα (95-92), στον πρώτο τελικό της TBL. Τι έκανε ο Στράτος Περπέρογλου.

Το έργο της Αναντολού Εφές στους φετινούς τελικούς της TBL μόνο εύκολο δεν είναι. Κάτι που αποδείχθηκε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, όπου χρειάστηκε η παράταση για να πάρει τη νίκη. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κέρδισε την Καρσίγιακα με 95-92 στο έξτρα πεντάλεπτο, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Τομά Ερτέλ.

Ο Γάλλος πόιντ γκαρντ σημείωσε 25 πόντους (με 6/7 τρίποντα), την ώρα που ο Νέναντ Κρστις είχε 17 πόντους και ο Ντάριο Σάριτς νταμπλ νταμπλ (15 πόντοι, 14 ριμπάουντ). Όσο για τον Στράτο Περπέρογλου; Ο Έλληνας φόργουορντ αγωνίστηκε για 30'32'' έχοντας 9 πόντους (με 3/5 δίποντα και 1/7 τρίποντα), 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπόμπι Ντίξον σταμάτησε στους 26 πόντους (με 5/12 τρίποντα), με τον Τζον Ντίμπλερ να είναι αυτός που ακολούθησε επιθετικά (19 πόντοι).

Οι γηπεδούχοι ήταν μάλιστα αυτοί που πήγαν το παιχνίδι στην παράταση, χάρη σε μία εύστοχη ολή του Νέναντ Κρστις στα 15'' για το φινάλε. Στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας, ο Τζον Ντίμπλερ πήρε τη μπάλα, αλλά ο Σέρβος σέντερ δήλωσε "παρών" με μπλοκ που έκανε. Στο έξτρα πεντάλεπτο, η Αναντολού Εφές ήταν αυτή που διατηρούσε το προβάδισμα, με τον Τομά Ερτέλ να "γράφει" το τελικό σκορ με βολή που πέτυχε στα 7''. Στην επόμενη φάση, οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να ισοφαρίσουν, δίχως όμως αποτέλεσμα.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ