ΤΟΥΡΚΙΑ

Στη Γαλατάσαραϊ ο Έρτσεγκ

Στη Γαλατάσαραϊ ο Έρτσεγκ

Ο Ζόραν Έρτσεγκ ήρθε σε συμφωνία με τη Γαλατάσαραϊ, επιστρέφοντας στην τουρκική ομάδα μετά από ένα χρόνο αποχής από τα αγωνιστικά δρώμενα. Τι μεσολάβησε όλους αυτούς τους μήνες.

Ένας χρόνος μακριά από τη δράση ήταν πολύς για τον Ζόραν Έρτσεγκ. Ειδικά από τη στιγμή που δεν υπήρχε ιατρικός λόγος γι αυτό, αλλά επιθυμία του ίδιου, ο οποίος απαντούσε αρνητικά στις προτάσεις που του γίνονταν από το περασμένο καλοκαίρι κι έπειτα.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου έκανε... όργια πέρσι (2014-'15) με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ, αποτελώντας έναν από τους βασικούς λόγους που η τουρκική ομάδα δεν διαλύθηκε αγωνιστικά στη διάρκεια της χρονιάς, παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα. Προσπάθησε λοιπόν να εκμεταλλευτεί τους εξαιρετικούς μέσους όρους του (15 πόντοι, 4.3 ριμπάουντ, 1.2 κλεψίματα) στην TBL, ξεκινώντας τις διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους από το 1.500.000 ευρώ. Κάτι που πάντως δεν βρήκε... ανταπόκριση από την πλευρά των ομάδων, οι οποίες τον έβλεπαν να μοιράζει απανωτά "όχι" σε χαμηλότερες προτάσεις που δέχθηκε.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο 31χρονος παίκτης αρνήθηκε να αγωνιστεί στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αφού το 1.000.000 ευρώ που του προσέφερε η "ομάδα του λαού" θεωρήθηκε λίγο. Ακολούθως απέρριψε τις προτάσεις της Τσεντεβίτα (γιατί δεν ήθελε να παίξει σε κροατική ομάδα) και της Λαμποράλ Κούτσα (γιατί δεν ήθελε να συνεργαστεί με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς). Κι όταν "έσκασε" η πρόταση του Ερυθρού Αστέρα λίγο πριν αρχίσει το Top 16, τα χρήματα που του προσφέρθηκαν ήταν λίγα.

Κάπως έτσι, έμεινε εκτός δράσης σε όλη τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου, μένοντας στο Βελιγράδι, όπου έκανε ατομικές προπονήσεις με δικό του προπονητή και γυμναστή. Ήθελε να κρατηθεί σε φόρμα, εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά που θα διεξαχθεί στη Σερβία. Όλη αυτή η αποχή "κόστισε" όμως τη συμμετοχή του στην προετοιμασία των "όρλοβι", αφού ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν τον συμπεριέλαβε στις αρχικές του επιλογές .

Κι όλα αυτά την ώρα που στο Eurobasket της Γαλλίας είχε 8.3 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ κατά μέσο όρο, σουτάροντας με 75% στα δίποντα, 38.5% στα τρίποντα και 72.4% στις βολές.

Όσο για το συμβόλαιο που θα υπογράψει οσονούπω με τη Γαλατάσαραϊ; Θα του αποφέρει 750.000 ευρώ, δηλαδή τα μισά από αυτά που αξίωνε πριν ένα χρόνο. Παρεμπιπτόντως, όπως αναφέρουν στην Τουρκία, η συμμετοχή της "τσιμ μπομ" στην Euroleague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου έπαιξε μείζονα ρόλο στην απόφασή του να πει, εν τέλει, το "ναι". Κι αν η τουρκική ομάδα έχει τιμωρηθεί με απαγόρευση μεταγραφών λόγω χρεών προς παίκτες ύψους 3.000.000 ευρώ (από τις 20.5.2016), αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα αφού το letter of clearence του Ζόραν Έρτσεγκ βρίσκεται στην τουρκική ομοσπονδία.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ