ΤΟΥΡΚΙΑ

Σημαντική αλλαγή στους κανονισμούς της τουρκικής Λίγκας

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / SEMIFINAL / FENERBAHCE - ZALGIRIS KAUNAS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / SEMIFINAL / FENERBAHCE - ZALGIRIS KAUNAS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αποφασισμένοι να στηρίξουν τους Τούρκους παίκτες, οι παράγοντες της Τουρκικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μειώνουν από έξι σε πέντε τους ξένους σε κάθε ομάδα.

Στην απόφαση να μειώσουν τον αριθμό των ξένων από τους έξι στους πέντε ανά ομάδα πήραν οι παράγοντες της τουρκικής Λίγκας, με στόχο οι γηγενείς πάικτες να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με την Χαζάλ Κοσκούν του Sportando, ο κανονισμός θα ισχύσει άμεσα, από την έναρξη της σεζόν 2018/19 δηλαδή, με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Χινταγιέτ Τούρκογλου, να εξηγεί πως: " Είναι σημαντικό για εμάς να δούμε τους Τούρκους παίκτες να παίρνουν περισσότερα λεπτά. Κάναμε ένα βήμα με σκοπό να βελτιώσουμε το άθλημα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είναι ευθύνη μας να δυναμώσουμε τις εθνικές ομάδες που συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους".

Η Φενέρμπαχτσε, για παράδειγμα, είχε τη σεζόν που μας πέρασε οκτώ ξένους (!), τους Τόμπσον, Μέλι, Γουαναμέικερ, Σλούκα, Νάναλι, Γκούντουριτς, Βέσελι, Ντατόμε, Κάλινιτς. Τρεις έμεναν σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος εκτός, τώρα θα πρέπει να μένουν τέσσερις, αν υποθέσουμε πως η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα συνεχίσει να έχει εννέα αλλοδαπούς στο ρόστερ.

Η απόφαση της Τουρκικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θα έχει διάρκεια δύο ετών και στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 2020 δηλαδή, θα αποφασιστεί το επόμενο βήμα.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ