ΤΟΥΡΚΙΑ

Σάριτς, ο λόγος του... συμβόλαιο

Σάριτς, ο λόγος του... συμβόλαιο
2015 EUROLEAGUE BASKETBALL

Ο Ντάριο Σάριτς φοράει... παντελόνια, όπως δήλωσε, αφού θα τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στους Φιλαδέλφεια Σίξερς για μετακόμισή του στο ΝΒΑ, παρά το γεγονός πως ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς τον θέλει στην Αναντολού Εφές.

Η μετακόμιση του Ντάριο Σάριτς στο ΝΒΑ για λογαριασμό των Φιλαδέλφεια Σίξερς είναι γνωστή εδώ και αρκετούς μήνες. Το είχε διαμηνύσει άλλωστε από πέρσι πως είναι αποφασισμένος να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Η πρόσληψη του Βέλιμιρ Περάσοβιτς από την Αναντολού Εφές περιέπλεξε βέβαια κάπως την κατάσταση, αφού αίφνης είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορα σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο 22χρονος φόργουορντ θα τιμούσε το τριετές συμβόλαιο που είχε με την τουρκική ομάδα, για να κάνει το... χατίρι στον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της Κροατίας. Η αλήθεια πάντως απέχει αρκετά από αυτό, κάτι που φρόντισε να ξεκαθαρίσει ο ίδιος.

" Έχω έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την Αναντολού Εφές και ο κόουτς Βέλιμιρ Περάσοβιτς με θέλει στην ομάδα. Μου το είπε κιόλας. Εγώ όμως υποσχέθηκα (στους Φιλαδέλφεια Σίξερς) ότι θα πάω στην Αμερική μετά από δύο χρόνια στην Ευρώπη. Για μένα, αυτό που υπόσχεσαι είναι το πιο σημαντικό. Είμαι άνθρωπος που κρατά τον λόγο του, οπότε δεν με ενδιαφέρει τι γράφουν τα χαρτιά", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντάριο Σάριτς για να εξηγήσει ότι " ανυπομονώ για το Προολυμπιακό τουρνουά. Μετά από αυτό θέλω να καθίσω στο τραπέζι με τους ανθρώπους της Φιλαδέλφεια και να έρθουμε σε συμφωνία για να συνεχίσω εκεί την καριέρα μου".

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο Κροάτης φόργουορντ είχε 11.7 πόντους (με 40.3% στα τρίποντα) και 5.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην Euroleague, αποτυγχάνοντας όμως να φτάσει με την Αναντολού Εφές μέχρι το Final Four του Βερολίνου. Για την ακρίβεια, δεν έφτασε ούτε μέχρι τα playoffs, την ώρα που δεν κατέκτησε ούτε το Κύπελλο Τουρκίας, ούτε την TBL.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ