ΤΟΥΡΚΙΑ

Πρωταθλητής Τουρκίας ο Σλούκας με τη Φενέρμπαχτσε

Πρωταθλητής Τουρκίας ο Σλούκας με τη Φενέρμπαχτσε

Η Φενέρμπαχτσε έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην Αναντολού Εφές (91-70) για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου στην Τουρκία και να επιστρέψει στον... θρόνο, μετά από διάλειμμα ενός έτους.

Ο έκτος τελικός του τουρκικού πρωταθλήματος εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, αφού η Φενέρμπαχτσε έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέβαλε από νωρίς τον ρυθμό της, κυριάρχησε στο παρκέ, έφτασε μέχρι το +38 (78-40) και, εν τέλει, επιβλήθηκε με +21 (91-70) για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου, για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία.

Ιδιαίτερος ανταγωνισμός σε ό,τι αφορά τον νικητή δεν υπήρξε αφού οι φιλοξενούμενοι παρέδωσαν από νωρίς τα όπλα, αδυνατώντας να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων. Οι Λουίτζι Ντατόμε (20π.), Έκπε Ούντο (13π., 10ριμπ., 6ασ.), Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (16π.), Κώστας Σλούκας (13π., 5ασ.) και Γιαν Βέσελι (12π.) ξεχώρισαν επιθετικά για τους νικητές, που επέστρεψαν στον θρόνο του πρωταθλητή, μετά την περσινή παρένθεση της Καρσίγιακα.

Από την Αναντολού Εφές, οι Τζον Ντίμπλερ (18π.) και Τσεντί Οσμάν (14π.) ήταν οι μοναδικοί που πάλεψαν για την... τιμή των όπλων, σε μία χρονιά που πάντως αποδείχθηκε καταστροφική για την έτερη μεγάλη δύναμη του τουρκικού μπάσκετ.

Ο Λουίτζι Ντατόμε αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης των τελικών του τουρκικού πρωταθλήματος, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας του.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ