ΤΟΥΡΚΙΑ

Ονάν: "Βέσελι και Ούντο περιμένουν το ΝΒΑ"

Ονάν: "Βέσελι και Ούντο περιμένουν το ΝΒΑ"
2014 EUROLEAGUE BASKETBALL

Ο Ομέρ Ονάν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιαν Βέσελι, επισημαίνοντας πως ο παίκτης είναι ελεύθερος, αλλά η Φενέρμπαχτσε θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον κρατήσει. Τι ανέφερε για τον -επίσης free agent- Έκπε Ούντο.

Μια ατάκα του Γιαν Βέσελι από το Βελιγράδι αρκούσε για να "βάλει φωτιά" στις τάξεις των φιλάθλων της Φενέρμπαχτσε. " Έχω αποχωρήσει από την ομάδα ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο 26χρονος φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος κατέδειξε με αυτόν τον τρόπο πως είναι διαθέσιμος για κάθε ενδιαφερόμενο.

Το διετές συμβόλαιο που υπέγραψε με την τουρκική ομάδα το 2014 ολοκληρώθηκε, με τον πρώην παίκτη των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς να αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Είτε στο ΝΒΑ είτε στην Euroleague. Αυτό που φρόντισε να διευκρινίσει πάντως ο Ομέρ Ονάν, μιλώντας για την περίπτωσή του, είναι πως δεν υπάρχει κάποιου είδους ανησυχία στα διοικητικά κλιμάκια της Φενέρμπαχτσε. Πρόκειται περισσότερο για μια κατάσταση γνωστή στους ανθρώπους της τουρκικής ομάδας.

" Είμαστε σε επικοινωνία με τον Γιαν (Βέσελι) σε ό,τι έχει να κάνει με το νέο του συμβόλαιο. Έχουμε το Προολυμπιακό μπροστά μας, αυτή τη στιγμή πάντως", εξήγησε αρχικά ο GM της τουρκικής ομάδας, πριν τονίσει πως " η αξία του παιδιού στο ΝΒΑ έχει ανέβει πάρα πολύ και γι αυτό εξήγησε ο ίδιος ότι είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ελπίζουμε πως θα τον έχουμε κοντά μας την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά αυτό δεν μπορώ να το εγγυηθώ".

Από την άλλη, κλήθηκε να σχολιάσει και το τι μέλλει γενέσθαι με τον Έκπε Ούντο, τον έτερο βασικό ψηλό της φιναλίστ της Euroleague, ο οποίος επίσης είναι ελεύθερος. Επ αυτού είχε να πει πως " ο Έκπε θέλει να περιμένει για το ενδεχόμενο να βρει ομάδα στο ΝΒΑ. Προφανώς θέλουμε να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας μαζί του, αλλά ταυτόχρονα κοιτάμε κι άλλες περιπτώσεις. Ελπίζω πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να δώσουμε ένα... δώρο στους φιλάθλους μας".

Καταλαβαίνετε λοιπόν, πως η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει δύο πολύ σημαντικά ανοιχτά μέτωπα να διευθετήσει. Δύο ανοιχτά μέτωπα η εξέλιξη των οποίων θα καθορίσει εν πολλοίς τον σχεδιασμό της τουρκικής ομάδας.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ