ΤΟΥΡΚΙΑ

Ομπράντοβιτς: "Πουθενά στον κόσμο οπαδοί σαν της Φενέρμπαχτσε"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στο περιοδικό της Φενέρμπαχτσε για τη μαγική φετινή χρονιά, εξήγησε ποιο είναι το μεγαλύτερο κίνητρό του και τόνισε πως "δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο οπαδοί σαν της Φενέρμπαχτσε".

Μία ακόμη μεγάλη συνέντευξη έδωσε στην Τουρκία ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αυτή τη φορά στο επίσημο περιοδικό της Φενέρμπαχτσε. Ο προπονητής της τουρκικής ομάδας μίλησε με αφορμή την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του συλλόγου, εξηγώντας πως η Φενέρμπαχτσε έφτασε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Δεν έμεινε βέβαια σε αγωνιστική ανάλυση, αφού αναφέρθηκε επίσης σε πιο προσωπικά ζητήματα, όπως το κίνητρο που έχει κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο, αλλά και τον άνθρωπο που τον επηρέασε σημαντικά στην καριέρα του. Παράλληλα, αποθέωσε τους οπαδούς της ομάδας του τονίζοντας πως "δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο σαν κι αυτούς".

Ομπράντοβιτς: "Πουθενά στον κόσμο οπαδοί σαν της Φενέρμπαχτσε"

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για όσα πέτυχε φέτος η Φενέρμπαχτσε: "Κατακτήσαμε τρεις τίτλους φέτος, αλλά ο πιο πολύτιμος ήταν η EuroLeague. Την χάρηκα πάρα πολύ γιατί κάναμε χαρούμενους εκατομμύρια φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε. Την χάρηκα επίσης πολύ λόγω των παικτών μου, γιατί ξέρω πόσο σκληρά δούλεψαν γι' αυτό. Είμαι χαρούμενος για το όνομα του συλλόγου, καθώς ήταν ένα ιστορικό επίτευγμα. Από την άλλη, ήταν όμορφο που πήραμε το πρωτάθλημα, αλλά και το Super Cup. Η καλύτερή μας χρονιά".

Για το μεγαλύτερο κίνητρό του: "Είναι η αγάπη μου για τη δουλειά μου. Όταν αγαπάς τη δουλειά σου, τα δίνεις όλα χωρίς περιορισμούς. Για να πετύχεις, είναι απαραίτητο να εργάζεσαι πολλές ώρες. Την ημέρα που αποφάσισα να αποσυρθώ από την ενεργό δράση και να γίνω προπονητής, θα έπρεπε να είμαι έτοιμος να απαντήσω σε κάθε ερώτηση που θα μου έκαναν οι παίκτες μου. Γι’ αυτό, έτσι σε εμπιστεύονται και σε σέβονται. Όλα ξεκινούν από αυτό. Με εμπιστεύονται, γιατί κάθε φορά που με ρωτούν κάτι, ξέρουν ότι θα είμαι έτοιμος".

Για τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε: "Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ομάδα στον κόσμο με τέτοιους οπαδούς. Μας υποστηρίζουν παντού και πάντα. Την ομάδα, αλλά και τα μέλη της. Μας δίνουν τρομερή στήριξη. Είμαι πολύ χαρούμενος που μας εμπιστεύονται. Ενδεικτικό και ξεχωριστό είναι που παρακολουθούσαν τον τελικό της EuroLeague, ακόμη και στις πλατείες. Αυτές τις στιγμές μου τις έδειξαν σε φωτογραφίες. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κάνεις τον κόσμο χαρούμενο. Αυτό κάνει εμένα πολύ χαρούμενο".

Για το τουρκικό πρωτάθλημα: "Το τουρκικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο στην Ευρώπη, κατά τη γνώμη μου. Γενικά, συγκρίνεται με το ισπανικό, αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερο. Πολύ δύσκολη και καλή λίγκα".

Για τη σπουδαιότερη στιγμή της χρονιάς: "Το παιχνίδι με την Γκαζιαντέπ για το πρωτάθλημα, πριν από αυτά με τον Παναθηναϊκό στην EuroLeague. Πήγαμε στα αποδυτήρια και χάναμε με 24 πόντους, αλλά επιστρέψαμε στο παρκέ, όλο το γήπεδο μας στήριξε και πήραμε τη νίκη. Επίσης, ένα παιχνίδι με την Μπάνβιτ".

Για τα πρότυπά του: "Σίγουρα, ο Αλεξάνταρ Νίκολιτς. Όλοι τον αποκαλούμε "καθηγητή" γιατί μας έμαθε μπάσκετ. Δεν μπορώ να σας πω πόσα πολλά μου έμαθε. Τόσο ως άνθρωπο, όσο και στο μπάσκετ. Επίσης, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Έχουμε μία πολύ καλή οικογενειακή σχέση, αλλά και ο άνθρωπος που με έκανε προπονητή στην Παρτίζαν, ο Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς. Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ