ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Πλάις "νίκησε" τον Μαυροκεφαλίδη

Ο Πλάις "νίκησε" τον Μαυροκεφαλίδη

Ο Τίμπορ Πλάις είναι ο παίκτης που θα καλύψει το κενό του Νέναντ Κρστιτς στη φροντ λάιν της Γαλατάσαραϊ, με τον 26χρονο σέντερ να βάζει το βράδυ της Κυριακής (11/9) την υπογραφή του στο μονοετές συμβόλαιο που του προσέφερε η τουρκική ομάδα.

Βρέθηκε αίφνης μπροστά σε... αδιέξοδο, μετά την αποδέσμευση του Νέναντ Κρστιτς , αλλά κατάφερε να ξεφύγει και να βρει το μονοπάτι προς την ολοκλήρωση του ρόστερ. Η Γαλατάσαραϊ υπέγραψε για ένα χρόνο τον Τίμπορ Πλάις, έναντι του ποσού των 700.000 δολαρίων, με την ολοκλήρωση της μεταγραφής να... εκπλήσσει ευχάριστα τους ανθρώπους της τουρκικής ομάδας.

Ο λόγος; Ο 26χρονος σέντερ (σ.σ.: πέρσι είχε 2 πόντους και 1.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο ΝΒΑ) είχε δεχθεί πρόσκληση από τους Μπρούκλιν Νετς προκειμένου να συμμετάσχει στην προετοιμασία τους, κυνηγώντας την ευκαιρία να διεκδικήσει συμβόλαιο για τη νέα χρονιά. Παρότι μάλιστα όλοι περίμεναν πως κάπως έτσι θα εξελιχθούν τα πράγματα, εν τούτοις ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα προτίμησε τη... σιγουριά της "τσιμ μπομ", η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψει στην Euroleague.

Μ' αυτά και μ' αυτά, χάλασε η μεταγραφή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Ο 31χρονος σέντερ είχε προταθεί στη Γαλατάσαραϊ , με τον προπονητή της να έχει ξεκαθαρίσει πως ενδιαφέρεται μεν, αλλά να ζητά διορία προκειμένου να εξετάσει τις εναλλακτικές. Κι όπως αποδείχθηκε, ο Τίμπορ Πλάις ήταν αυτό το "κάτι" που περίμενε. Αν ο Γερμανός σέντερ έλεγε "όχι" στην πρόταση της τουρκικής ομάδας, τότε αυτή θα στρεφόταν στον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, για να κλείσει το κενό στη θέση του σέντερ.

Κάπως έτσι, ο "Λου" παραμένει ελεύθερος στην αγορά, με την Ουνικάχα Μάλαγα να είναι μια από τις επιλογές του...

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ