ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Περπέρογλου έσωσε την Αναντολού Εφές

Ο Περπέρογλου έσωσε την Αναντολού Εφές

Το ντέρμπι της Αναντολού Εφές με τη Νταρουσάφακα κατέληξε στην πρώτη (73-72), με τον Στράτο Περπέρογλου να είναι ο κορυφαίος. Ντεμπούτο με ήττα για Ζούρο. Ήττα και... νεύρα στη Γαλατάσαραϊ (video).

Καλά... Χριστούγεννα θα κάνει η Αναντολού Εφές, που επικράτησε της Νταρουσάφακα με 73-72, στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος. Οι ομάδες πήγαιναν χέρι - χέρι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, αφού καμία εκ των δύο είχε τρόπο να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Τζαμόν Λούκας (πρώην της Αναντολού Εφές) αποτελούσε το... αντίβαρο στη δράση του Στράτου Περπέρογλου. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, αφού στα 20'19'' που αγωνίστηκε πέτυχε 19 πόντους (με 4/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 2/2 βολές), έδωσε 1 ασίστ και έκανε 1 κλέψιμο, την ώρα που ο Ματ Τζάνινγκ (17 πόντοι με 5/9 τρίποντα και 4 ριμπάουντ) ήταν ο παίκτης που συνέδραμε στη νίκη.

Από πλευράς Νταρουσάφακα, που "έπεσε" από την κορυφή, ο Τζαμόν Λούκας είχε 21 πόντους (με 9/12 σουτ), ενώ οι Τέιλορ Μπράουν (11 πόντοι με 3/4 τρίποντα) και Τζον Σούρνα (11 πόντοι) ήταν οι κορυφαίοι.

Με το αριστερό ο Ζούρος

Στο ντεμπούτο του Ηλία Ζούρου στον πάγκο της Τόφας, η τουρκική ομάδα δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Το εμπόδιο της ΙΒΒ αποδείχθηκε υπέρ το δέον υψηλό, αφού οι νεοφώτιστοι επιβλήθηκαν εκτός έδρας με 76-67, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Άλεξ Στίβενσον (16 πόντοι - 14 ριμπάουντ).

Νέα ήττα για Γαλατά, ξανά νεύρα για Αταμάν

Η Γαλατάσαραϊ υπέστη τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στο τουρκικό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά από την Καρσίγιακα (84-77). Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν βρήκε τρόπο να σταματήσει τον Ρόμπερτ Ντίξον (23 πόντοι - 7 ασίστ) και τον Μπαρίς Ερσέκ (18 πόντοι), που έκαναν ό,τι ήθελαν απόψε. Όσο για τους παίκτες του; Οι Εντέρ Αρσλάν (15 πόντοι), Βλάντιμιρ Μίτσοφ (14 πόντοι) και Ζόραν Ερτσέγκ (13 πόντοι) προσπάθησαν, αλλά... δεν έφταναν.

Αν αναλογιστούμε μάλιστα το... οξύθυμο γενικά στυλ του Τούρκου προπονητή, τότε δεν προκαλεί εντύπωση η νέα -υπερβολική- αντίδρασή του, λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης. Είχε καλέσει τάιμ άουτ, με 16'' να μένουν για το τέλος, όταν σκέφτηκε πως... δεν υπήρχε λόγος να δείξει κάτι. Πήρε το πινακάκι του και το πέταξε μακριά, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα νεύρα του για τα όσα έβλεπε να κάνουν οι παίκτες του στο παρκέ.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ