ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Ομπράντοβιτς έκραξε τον Γιουρτσεβέν

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε άνετα της Ουνικάχα Μάλαγα (80-59) για την 7η αγωνιστική του Top 16, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να μην χαμογελά όμως. Ο λόγος; Η στάση του Ομέρ Γιουρτσεβέν απέναντι στην ομάδα.

Μετά από μία τόσο άνετη νίκη και τη διεύρυνση του αήττητου στο Top 16, θα περίμενε κανείς πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα είχε πολλούς λόγους να χαμογελά. Αυτό βέβαια δεν έγινε ποτέ στην press conference που ακολούθησε το παιχνίδι με την Ουνικάχα Μάλαγα . Ο λόγος; Η στάση του Ομέρ Γιουρτσεβέν, που έδειξε ασέβεια προς την ομάδα και τον "Ζοτς".

Γι αυτό, κι ο Σέρβος προπονητής δεν δίστασε να πει -μετά το τέλος του αγώνα- πως " ο σύλλογος επέστρεψε στον Ομέρ να πάει στο Τορόντο για το NBA Basketball Without Borders Global Camp. Είμαστε χαρούμενοι που βρίσκεται εκεί και θα έχει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του", πριν αρχίσει να... τα χώνει στον πιτσιρικά γιατί "μ ε τον Πέρο (Άντιτς) εκτός λόγω τραυματισμού, ούτε καν μας ρώτησε αν θα τον χρειαζόμασταν γι αυτό το παιχνίδι. Κι ας έφευγε μετά. Γιατί δεν το έκανε; Είναι πολύ απλό. Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η ομάδα και τι θα κάναμε κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα. Τον νοιάζει μόνο ο εαυτός του. Για εκείνον, η ομάδα δεν υπάρχει, δεν υφίσταται".

Βέβαια, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έμεινε εκεί αφού είχε κι άλλα πράγματα να πει για το θέμα. Όπως το ότι " το καλοκαίρι, η ομάδα τού προσέφερε ένα εξαιρετικό πενταετές συμβόλαιο, το οποίο -αφού σκέφτηκε για δύο μήνες- απέρριψε. Ήταν μια εξαιρετική πρόταση. Ξέρετε κάτι; Έφυγε για το Τορόντο κι ούτε ένα "γεια" δεν είπε σε κάποιον. Όλα έχουν μια εξήγηση στη ζωή. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα τελικά. Με εξαίρεση τον Λούκα Ντόνσιτς της Ρεάλ Μαδρίτης, ξέρετε άλλο παιδί στην ηλικία του που παίζει τόσο πολύ στο κορυφαίο επίπεδο; Θα σας πω εγώ: δεν υπάρχει άλλος".

Ο Ομπράντοβιτς έκραξε τον Γιουρτσεβέν

ο σύλλογος τον πλήρωνε για τρία χρόνια, οπότε δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Όταν ήρθα στην ομάδα, τον έβαλα να παίξει σε ένα φιλικό με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ενώ ήταν μόλις 15 ετών. Κι η απάντησή του σε αυτό ποια είναι; Τον εμπιστεύτηκα κι αυτός με απογοήτευσε".

Κι όλη αυτή η "έκρηξη" επειδή δεν έκανε το πιο απλό: να ρωτήσει τον προπονητή του αν τον χρειάζεται για ένα παιχνίδι και να πάρει το αεροπλάνο της επόμενης ημέρας για το Τορόντο. " Εσείς (σ.σ.: απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους) θα του δίνατε άλλη ευκαιρία μετά από αυτό;" αναρωτήθηκε ο "Ζοτς", ο οποίος πλέον έχει... στην μπούκα τον νεαρό σέντερ, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Τουρκίας.

Για την ιστορία, ο ύψους 2μ08 σέντερ αγωνίζεται 4'39'' κατά μέσο όρο φέτος στην Euroleague, μετρώντας 1.6 πόντους και 0.9 ριμπάουντ.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ