ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο "κρυπτονίτης" του Ομπράντοβιτς

Ο "κρυπτονίτης" του Ομπράντοβιτς

Η Γαλατάσαραϊ επικράτησε της Φενέρμπαχτσε (80-63) με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να γνωρίζει τη δεύτερη σερί ήττα της στην TBL. Την ίδια ώρα διευρύνθηκε η... ανομβρία της Φενέρμπαχτσε στο "Αμπντί Ιπεκτσί" επί των ημερών του άλλοτε προπονητή του Παναθηναϊκού.

Όσο καλή ομάδα κι αν είναι η Φενέρμπαχτσε, υπάρχει μία που ξέρει να την κερδίζει. Όσο καλός προπονητής κι αν είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, υπάρχει κάποιος που γνωρίζει τον τρόπο για να τον κερδίσει. Η Γαλατάσαραϊ πήρε το ντέρμπι απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (80-63) , για να την υποχρεώσει στη δεύτερη σερί ήττα της στο τουρκικό πρωτάθλημα. Κι όσο κι αν αποτελεί είδηση κάθε ήττα του συνόλου του "Ζοτς", όταν μιλάμε για τους αγώνες με την "τσιμπ μπομ", τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε.

Ο λόγος είναι απλός: είδηση, στην προκειμένη περίπτωση, είναι η νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Γαλατάσαραϊ. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις αναμετρήσεις που γίνονται στο "Αμπντί Ιπεκτσί", έδρα της δεύτερης. Βλέπετε, από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες της Φενέρμπαχτσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει της Γαλατάσαραϊ στο "Αμπντί Ιπεκτσί", για το τουρκικό πρωτάθλημα.

Τρεις αγωνιστικές περίοδοι και εφτά αγώνες έγιναν σε αυτό το γήπεδο με φόντο την κατάκτηση του τίτλου ή το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, με τις ήττες του "Ζοτς" να είναι ο κοινός παρονομαστής. Όλα ξεκίνησαν στις 9 Δεκεμβρίου 2013, όταν η Γαλατάσαραϊ επιβλήθηκε εντός έδρας (72-62) για την 9η αγωνιστική της TBL, με τον Μαλίκ Χέρστον (7π., 3ασ., 2λ.) και τον Ποπς Μενσά Μπονσού (10π., 9ριμπ., 2ασ.) να βρίσκονται τότε στις τάξεις της ομάδας.

Κορυφαίος πάντως ήταν άλλος και πιο συγκεκριμένα ο Εντέρ Αρσλάν, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους. Παρεμπιπτόντως, από εκείνο το παιχνίδι μόλις ένας (!) παίκτης συνεχίζει στη Φενέρμπαχτσε. Ο λόγος για τον Μελίχ Μαχμούτογλου που... γλίτωσε από τις μαζικές αλλαγές/μεταγραφές της ομάδας επί των ημερών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο "κρυπτονίτης" του Ομπράντοβιτς

λόγω της διαμάχης που υπήρχε με την τουρκική ομοσπονδία .

Κι αν το καλοκαίρι του 2014, ο "Ζοτς" έκανε τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, οδηγώντας την ομάδα του μέχρι το Final Four της Μαδρίτης, εν τούτοις δεν είχε αυτό που χρειαζόταν για να κερδίσει τη Γαλατάσαραϊ. Τόσο στη regular season (92-88) όσο και στα πλέι οφ (70-69), η "τσιμ μπομ" πήρε τη νίκη, παρά τα πολλά προβλήματα και το μικρό ρόστερ (σ.σ.: λόγω των οικονομικών προβλημάτων). Κι εδώ όμως, αυτή που γέλασε στο τέλος ήταν η Φενέρμπαχτσε, που πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά των πλέι οφ. Πριν μπει τέλος στην προσπάθεια για το repeat στην TBL, από τη -μετέπειτα πρωταθλήτρια- Καρσίγιακα.

Μ αυτά και μ αυτά, φτάσαμε στον χθεσινό (2/11) αγώνα, όπου η Φενέρμπαχτσε "υποκλίθηκε" ξανά στη Γαλατάσαραϊ στο "Αμπντί Ιπεκτσί", κάνοντας -εκ νέου- έξαλλο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Πρόκειται άλλωστε για τη δεύτερη σερί ήττα της τουρκικής ομάδας στο εγχώριο πρωτάθλημα και την τρίτη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Κι αν το... κακό φεγγάρι στο οποίο βρίσκεται είναι ένα μικρό δείγμα του προβλήματος, η αδυναμία νίκης στην έδρα της μισητής αντιπάλου δεν είναι τίποτα λιγότερο από... ανικανότητα!

Ο "κρυπτονίτης" του Ομπράντοβιτς
TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ