ΤΟΥΡΚΙΑ

Ντόρσι: "Ο Σπανούλης αποφάσιζε για τον ρόλο μου"

Ντόρσι: "Ο Σπανούλης αποφάσιζε για τον ρόλο μου"
INTIME SPORTS

Ο Τζόι Ντόρσι σε συνέντευξη του άφησε αιχμές για τον αρχηγό του Ολυμπιακού Βασίλη Σπανούλη, κατηγορώντας τον ότι αυτός αποφάσιζε για το ρόλο που θα είχε στην ομάδα. Διαβάστε τις δηλώσεις του.

Ο Αμερικανός σέντερ που αποχώρησε στην αρχή του χρόνου από τους "ερυθρολεύκους" έσταξε... χολή για τον Σπανούλη, έχοντας παράπονα για το ρόλο που είχε στην ομάδα.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του στο "All Star Basket".

"Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου, που είδα έναν συμπαίκτη να αποφασίζει για τον δικό μου ρόλο. Πόσο δηλαδή θα ακουμπούσα την μπάλα στην επίθεση, πόσο έπρεπε να την κρατάω και άλλα τέτοια. Αυτό είναι δουλειά του προπονητή. Αυτός πρέπει να λέει σε έναν παίκτη τι πρέπει να κάνει.

Εμένα μου έλεγε ο Σπανούλης: "Τζόι απλά παίξει άμυνα και μην αγχώνεσαι αν θα πάρεις τη μπάλα". Σέβομαι όλους τους συμπαίκτες μου, αλλά αυτό ήταν έλλειψη σεβασμού προς εμένα. Πάντα περιμένω να μου επιστρέφουν το σεβασμό που δίνω σε όλους.

Ίσως η αντίδρασή μου να μην ήταν η πρέπουσα και η αλήθεια είναι ότι πλήρωσα γι’ αυτό, μην μπορώντας να παίζω ακόμα με την ομάδα των πρωταθλητών Ευρώπης αυτή τη σεζόν. Ο λόγος όμως, που προκάλεσε όλο αυτό δεν ήταν λανθασμένος" ήταν τα λόγια του.

Ο Ντόρσι αποδεσμεύτηκε από τον Ολυμπιακό μετά το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις όταν έκανε δημόσια κριτική για τον προπονητή και τους συμπαίκτες του. Ήταν και τότε ενοχλημένος από το γεγονός ότι δεν συμμετείχε στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του.

Την περασμένη σεζόν ο Αμερικανός σέντερ (που συνεχίζει την καριέρα του στην Τουρκία) είχε 3.4 δίποντα, 2.0 βολές σε 17 λεπτά συμμετοχής, ενώ φέτος είχε 2.6 δίποντα, 2.6 βολές σε 13 λεπτά συμμετοχής.

Διαβάστε ακόμη...

- Ναι αλλά πολλοί ήταν αυτοί που είπαν ότι ήσουν διαφορετικός παίκτης σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Πράγματα που έκανες πολύ καλά με τον Ίβκοβιτς, δεν τα έκανες, ή δεν ήθελες να τα κάνεις με τον Μπαρτζώκα, για ποιο λόγο;

"Ήμουν ο ίδιος άνθρωπος, δεν γίνεται να μεταμορφώθηκα μέσα σε ένα καλοκαίρι! Είμαι ο Σιλ Τζόι Ντόρσει, προφανώς άλλαξαν οι καταστάσεις και οι περιστάσεις. Πέρσι αποκτήθηκα στα μέσα της σεζόν από την ομάδα και τα αποτελέσματα αυτής της μεταγραφής έγιναν πολύ γρήγορα εμφανή.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ήμουν κάτω από πολύ μεγάλη πίεση, ψάχνοντας το μέλλον μου κυρίως στο ΝΒΑ. Δούλεψα πολύ σκληρά όλο το καλοκαίρι κυρίως για να βελτιώσω το παιχνίδι μου με πλάτη, να γινόμουν καλύτερος για μένα, αλλά και για τους συμπαίκτες μου. Μόλις επέστρεψα στην Ελλάδα ξεκίνησα προετοιμασία με τον νέο προπονητή της ομάδας τον κόουτς Μπαρτζώκα. Νομίζω και οι δύο χρειαζόμασταν λίγο περισσότερο χρόνο για να γνωριστούμε καλύτερα, να κατανοήσει περισσότερο ο ένας τον άλλον και να βρούμε τον ρόλο μου στην ομάδα".

-Τι ξέρεις για τον παίκτη που σε αντικατέστησε τον Τζος Πάουελ;

"Τον γνωρίζω τον Τζος Πάουελ, δεν είναι ίδιος τύπος παίκτη με μένα. Μπορεί να σουτάρει πολύ καλά από μακριά, αλλά νομίζω ότι εγώ είμαι πιο αθλητικός – αμυντικός παίκτης από εκείνον. Ξέρω επίσης ότι είχε μια πολύ καλή καριέρα στο ΝΒΑ και επίσης ότι έχει κερδίσει πρωτάθλημα. Του εύχομαι τα καλύτερα στην καριέρα του στην Ευρώπη".

Όλη η συνέντευξη του Τζόι Ντόρσι δημοσιεύτηκε στο περιοδικό All Star Basket στο τεύχος που κυκλοφορεί.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ