ΤΟΥΡΚΙΑ

Μπλατ για FIBA-EuroLeague: "Οι εγωισμοί κάνουν κακό στο μπάσκετ"

Μπλατ για FIBA-EuroLeague: "Οι εγωισμοί κάνουν κακό στο μπάσκετ"

Παραχωρώντας συνέντευξη σε τουρκική ιστοσελίδα ο Ντέιβιντ Μπλατ δήλωσε πως πλέον δεν υπάρχει χώρος για εγωισμούς, τονίζοντας ότι η FIBA με την EuroLeague πρέπει να βρουν μία λύση.

Η κόντρα της FIBA με την EuroLeague για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων δεν λέει να κοπάσει. Μόνο που ήδη έχει αρχίσει να κουράζει. Και αυτό φάνηκε και στις δηλώσεις ενός από τους ανθρώπους που ήταν από την αρχή κάθετα εναντίον των προκριματικών, του Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε ότι είναι καιρός οι δύο πλευρές να τα βρούνε.

Μιλώντας στην τουρκική ιστοσελίδα "trendbasket.net", ο τεχνικός της Νταρουσάφακα ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα και η απάντησή του μάλλον τα έλεγε όλα: " Έχω μιλήσει και παλαιότερα για αυτό. Έτσι όπως είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή, όλοι πληγώνονται. Οι παίκτες, οι σύλλογοι, οι εθνικές ομάδες και, κυρίως, οι φίλαθλοι. Αισθάνομαι ότι όλοι πρέπει να βάλουν το μυαλό τους και την καρδιά τους κάτω και να βρουν μία λύση που θα ικανοποιεί τους πάντες. Όπως είναι τα πράγματα τώρα, οι εγωϊσμοί κάνουν κακό στο μπάσκετ. Αυτό είναι κάτι που δεν θέλει κανείς. Ελπίζω να έχουν όλοι καθαρό μυαλό και αγνή καρδιά και να λύσουν αυτά τα θέματα".

Στο τέλος των δηλώσεών του πάντως ο έμπειρος τεχνικός έθιξε ένα άλλο θέμα: Αυτό των δικαιωμάτων των παικτών, οι οποίοι οφείλουν να βρουν μία λύση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσουν την δική τους ένωση, όπως ακριβώς συμβαίνει στο ΝΒΑ: " Νομίζω ότι οι παίκτες πρέπει να είναι πιο ενεργητικοί στο να προστατεύουν τα δικαιώματά τους. Στο ΝΒΑ για παράδειγμα έχουν μία δυνατή ένωση παικτών. Προφανώς και στην Ευρώπη η κατάσταση είναι διαφορετική επειδή υπάρχουν πολλές διαφορετικές χώρες και πρωταθλήματα. Οι παίκτες όμως πρέπει να δημιουργήσουν την δική τους ένωση παικτών.

Επίσης, θα περίμενα από τις ομάδες και τις λίγκες να το στηρίξουν και να το προωθήσουν αυτό το εγχείρημα, στην προσπάθεια που πρέπει να κάνουν να βοηθήσουν το μπάσκετ, αλλά και τους εαυτούς τους. Κι αυτό γιατί μία ένωση παικτών θα φέρνει τις ομάδες προ των ευθυνών τους, όπως οι λίγκες φέρνουν τους παίκτες και τους μάνατζέρ τους προ των ευθυνών τους για ό,τι συμβαίνει".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ