ΤΟΥΡΚΙΑ

Ήττα από Καρσίγιακα για την Γκαζιαντέπ του Στέφανου Δέδα

Ήττα από Καρσίγιακα για την Γκαζιαντέπ του Στέφανου Δέδα

Δεύτερη ήττα για τη Γκαζιαντέπ του Στέφανου Δέδα, που δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Καρσίγιακα στην δεύτερη αγωνιστική της τουρκικής λίγκας. Απλά ανώτερη η Μπεσίκτας της Ουσάκ Σπορτίφ

Με τη διεξαγωγή τριών αγώνωντο Σάββατο (15/10) άνοιξε η αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής της τουρκικής λίγκας. Η Γκαζιαντέπ, πρώτος προπονητής της οποίας είναι από τον περασμένο Δεκέμβριο ο Στέφανος Δέδας, δεν κατάφερε να κάνει σεφτέ στη διοργάνωση, γνωρίζοντας την ήττα με 73-75 από την Καρσίγιακα, ύστερα από μεγάλη μάχη.

Η Γκαζιαντέπ μπήκε καλύτερα στο παρκέ και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο συν τρία (15-12). Στο δεύτερο δεκάλεπτο ωστόσο η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς ανέβασε την απόδοση της με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα πέντε πόντων (30-35). Στο δεύτερο ημίχρονο καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ, το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε ισόπαλο (49-49), αυτή όμως που γέλασε τελευταία ήταν η Πρωταθλήτρια Τουρκίας το 2015.

Ο 36χρονος Έλληνας κόουτς είδε τέσσερις παίκτες του να σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά μόλις δύο ακόμα να συνδέονται με το καλάθι. Κορυφαίος για την Γκαζιαντέπ ήταν ο Βούλγαρος Ντέγιαν Ιβάνοφ, που σημείωσε νταμπλ-νταμπλ έχοντας 18 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Σε άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Μπεσίκτας, που ειρήσθω εν παρόδω θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 1/11 για το Champions League, ήταν απλά ανώτερη από την Ουσάκ Σπορτίφ και πήρε τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση με τελικό σκορ 87-65, έχοντας από την αρχή τα ηνία του αγώνα. Σημειωτέον ότι ο ΠΑΟΚ θα δώσει τον πρώτο του εντός έδρας αγώνα απέναντι στην Ουσάκ Σπορτίφ, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα είχε εκπλήξει άπαντες με τη νίκη της στην πρεμιέρα της τουρκικής λίγκας επί της Φενέρμπαχτσε.

Τέλος, η Γεσιλγκιρεσούμ ντούμπλαρε τις νίκες της, αφού μετά την επικράτηση της στην πρεμιέρα επί της Γκαζιαντέπ κέρδισε και την Τράμπζονσπόρ, εκτός έδρας, με 89-85.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ