ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Μπουγιουκτσεμετσέ "πλήρωσε τα σπασμένα" της Αναντολού Εφές

Η Μπουγιουκτσεμετσέ "πλήρωσε τα σπασμένα" της Αναντολού Εφές

Η εντός έδρας ήττα από την Τσεντεβίτα την Πέμπτη (28/10) προκάλεσε την αντίδραση της Αναντολού Εφές στην TBL, με την Μπουγιουκτσεμετσέ να είναι η... άτυχη της υπόθεσης. Το 4/4 έκανε η Καρσίγιακα, που οδηγεί την κούρσα στη βαθμολογία.

Το παιχνίδι με την Τσεντεβίτα και η ήττα από την κροατική ομάδα έδωσε πολλά μαθήματα στην Αναντολού Εφές. Μαζί κι ένα κίνητρο εν όψει της σημερινής (31/10) αναμέτρησης με την Μπουγιουκτσεμετσέ, η οποία "πλήρωσε τα σπασμένα", με βαριά εντός έδρας ήττα.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς συνέτριψε την αντίπαλό της με +30 (91-61), για να φτιάξει άμεσα την ψυχολογία της μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα της Πέμπτης (28/10). Έχοντας 46.1% στα τρίποντα (με 12/26) και τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, οι φιλοξενούμενοι δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν τη νίκη, αφού η αντίσταση από την απέναντι πλευρά κράτησε μόλις ένα ημίχρονο.

Οι Μπράιαν Ντάνστον (14 πόντοι), Τομά Ερτέλ (13 πόντοι, 9 ασίστ), Ντάριο Σάριτς (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Αχμέτ Ντουβέριογλου (10 πόντοι, 10 ριμπάουντ) ήταν οι ηθικοί αυτουργοί της άνετης νίκης της Αναντολού Εφές, την ώρα που ο Μάικλ Ρολ (18 πόντοι) ήταν ο μοναδικός παίκτης που ξεχώρισε από την πλευρά της Μπουγιουκτσεμετσέ. Παρεμπιπτόντως, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Χίλτον Άρμστρονγκ είχε μόλις 2 πόντους (με 1/5 δίποντα και 0/1 τρίποντα) και 4 ριμπάουντ σε 19'27'' συμμετοχής.

Στην κορυφή η Καρσίγιακα

Στο έτερο παιχνίδι με ελληνικό ενδιαφέρον (ελέω Euroleague και Eurocup), η Καρσίγιακα έκαμψε την αντίσταση της Τραμπζονσπόρ με 74-71 στη Σμύρνη. Η αστοχία από την περιφέρεια (27.5% οι νικητές, 25% οι φιλοξενούμενοι) χαρακτήρισε το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με την Καρσίγιακα πάντως να έχει το κάτι παραπάνω για να φτάσει στη νίκη.

Τι ήταν αυτό; Το δίδυμο των Τζο Ράγκλαντ (17 πόντοι, 7 ασίστ) και Κόλτον Άιβερσον (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ) που ηγήθηκε της προσπάθειας της ομάδας του Ουφούκ Σαρίτσα. Στην αντίπερα όχθη, ο Ντάριους Τζόνσον Όντομ (26 πόντοι, 9 ριμπάουντ) έκανε ό,τι μπορούσε για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, αλλά δεν έφτανε. Κυρίως γιατί -μέσα σε όλα- αυτός και οι συμπαίκτες του υπέπεσαν σε 11 λάθη.

Τι έγινε και τι θα γίνει

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας (31/10), είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Κόνιασπορ - Ουσάκ Σπορτίφ 75-64

Μπεσίκτας - ΙΒΒ 103-91

Γιεσιλγκιρεσούν - Τουρκ Τέλεκομ 69-51

Μπάνβιτ - Γκαζιάντεπ 83-76

Η 4η αγωνιστική της TBL ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (2/11), με την αναμέτρηση της Νταρουσάφακα με την Άνκαρα και το ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης, όπου η Γαλατάσαραϊ θα υποδεχθεί τη Φενέρμπαχτσε.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ