ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Μπεσίκτας διέσυρε και απέκλεισε την Αναντολού Εφές

Η Μπεσίκτας διέσυρε και απέκλεισε την Αναντολού Εφές

Η Μπεσίκτας έκανε το "μπρέικ" στην έδρα της Αναντολού Εφές με εμφατικό τρόπο (91-65), εξασφαλίζοντας την παρουσία της στους τελικούς του τουρκικού πρωταθλήματος. Ένταση στο α' δεκάλεπτο με τον πρόεδρο των "μαύρων αετών".

Ο Ντέρικ Μπράουν έδωσε παράταση ζωής στην Αναντολού Εφές στον τρίτο ημιτελικό του τουρκικού πρωταθλήματος με το buzzer beater που σημείωσε, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα για τους "μπλε". Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς ηττήθηκε για τρίτη φορά από την Μπεσίκτας, με αποτέλεσμα να γνωρίσει τον αποκλεισμό από τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Η ήττα μάλιστα συνοδεύτηκε με διασυρμό (91-65), μεγαλώνοντας το βάρος της αποτυχίας, την στιγμή που νωρίτερα μέσα στην αγωνιστική περίοδο είχε χαθεί το Κύπελλο Τουρκίας (από την Μπάνβιτ) αλλά κι η πρόκριση στο Final Four της EuroLeague (από τον Ολυμπιακό). Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν ο μοναδικός "ζωντανός" στόχος, κι αυτός για τον οποίο κλήθηκαν να παλέψουν. Στην πράξη όμως, μόνο αυτό δεν έγινε, με τους παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς να παρουσιάζονται πολύ κατώτεροι των περιστάσεων -ειδικά στον τέταρτο ημιτελικό.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν από νωρίς το προβάδισμα, το οποίο φρόντισαν να μεγαλώσουν καθώς περνούσε η ώρα. Από την άλλη, η Αναντολού Εφές δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να παρουσιαστεί ανταγωνιστική, έχοντας 6/27 τρίποντα (22.2%) και 13/24 βολές (54.1%), την ώρα που οι παίκτες της Μπεσίκτας κυριάρχησαν σε δίποντα (24/42 - 57.1%) και βολές (22/24 - 91.6%). Έτσι, η ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα θα διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, έχοντας όμως μειονέκτημα έδρας.

Το παιχνίδι είχε πάντως αρκετή ένταση, στα πρώτα του λεπτά, αφού οι οπαδοί της Αναντολού Εφές κινήθηκαν απειλητικά προς το σημείο στο οποίο καθόταν ο πρόεδρος των φιλοξενούμενων, τον οποίο εξύβρισαν -πριν επέμβουν οι πιο ψύχραιμοι και τελειώσει "εκεί" το θέμα.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Περάσοβιτς): Μπαλμπάι, Μπράουν 11, Οσμάν 12 (1/6 τρίπ.), Γκρέιντζερ 2, Ερτέλ 15 (3), Πολ 9 (2), Ντάνστον 13, Τόμας 3.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σαρίτσα): Γκιουλέρ, Ετζέ, Βεϊσέλογλου 8, Στίματς 18 (7/9 δίπ., 4/4 βολ., 12 ριμπ.), Τόμσον 12 (2), Ρολ 22 (4), Σανλί 10 (1), Στρόμπερι 8, Σιπάχι 5, Ουίμς 8, Καραμάν, Σενλί.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ