ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Καρσίγιακα δεν λογαριάζει μπάτζετ και... ονόματα

Η Καρσίγιακα δεν λογαριάζει μπάτζετ και... ονόματα

Με την παρουσία της στους τελικούς να χαρακτηρίζεται ως "θαύμα", η Καρσίγιακα μπορεί να νιώθει ήδη επιτυχημένη. Διαβάστε τι λέει στο Sport24.gr ο Κένι Γκάμπριελ και τι ισχύει για τους Τούρκους, που βάζουν πλώρη για την Euroleague.

Έχοντας τερματίσει στην τέταρτη θέση της regular season και μετρώντας τρεις ήττες φέτος από τη Φενέρμπαχτσε (σε Κύπελλο και TBL), ήταν σαφές πως η Καρσίγιακα δεν θεωρούταν φαβορί στην ημιτελική σειρά με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Θέλετε κάτι παραπάνω από αυτό για να συνειδητοποιήσετε τη δυσκολία του έργου; Το σύνολο του Ουφούκ Σαρίτσα κοστίζει μόλις και μετά βίας 2.5 εκατομμύρια ευρώ, με τον πιο ακριβό παίκτη της να εισπράττει μόλις 400.000 τον χρόνο. Όπως κι ένα... μεσαίο συμβόλαιο στη ζάμπλουτη -μέχρι πρότινος- Φενέρμπαχτσε, που έχασε νωρίς τον δρόμο προς την υπεράσπιση των σκήπτρων που κατέκτησε πέρσι.

Προφανώς τα χρήματα δεν είναι αυτά που παίζουν μπάσκετ ή προκαθορίζουν την πορεία μιας ομάδας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση -όπως και να το κάνουμε- το... χάσμα που υπήρχε σε σχέση με τη Φενέρμπαχτσε ήταν μεγάλο. Επί της ουσίας όμως, δεν έπαιξε κάποιο ρόλο. Εξ ου και οι τρεις νίκες μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Η Καρσίγιακα έκανε την υπέρβαση, με τον Μπόμπι Ντίξον ( ή οσονούπω... Αλί Μοχάμεντ ) να είναι αυτός που την οδήγησε στην έκπληξη.

Ο βραχύσωμος πόιντ γκαρντ των 400.000 ευρώ ήταν αυτός που "πλήγωσε" όσο κανείς άλλος την άμυνα της Φενέρμπαχτσε, την ώρα που ο Χουάν Παλάσιος (των 350.000 ευρώ) κυριάρχησε στις δύο ρακέτες, στον τέταρτο ημιτελικό .

"Ο Μπόμπι είναι κάτι σαν αδερφόμος για μένα. Είναι εξαιρετικό παιδί και σπουδαίος χαρακτήρας", θα πει στο Sport24.gr ο Κένι Γκάμπριελ, που πέρσι φόρεσε τη φανέλα του Ρεθύμνου. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ άφησε την Κρήτη με προορισμό τη Σμύρνη, αλλά προφανώς δεν περίμενε τέτοιο μέγεθος επιτυχίας στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Γι αυτό είπε πως " τώρα πρέπει απλά να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας παρουσιάζεται", πριν προσθέσει πως " είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτά που έχουμε καταφέρει, αλλά πρέπει να πάρουμε τέσσερις ακόμη νίκες μέχρι να φτάσουμε εκεί που θέλουμε".

Βλέπετε, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Καρσίγιακα άφησε κατά μέρους τις... ευχές για να φανεί ανταγωνιστική απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και τώρα κάνει όνειρα τίτλου. " Πρέπει να παρουσιαστούμε όπως και στους ημιτελικούς. Πρέπει να είμαστε σκληροί μακριά από την έδρα μας, να περιορίσουμε τα λάθη. Μακάρι να φέρουμε το πρωτάθλημα της Σμύρνη", θα επισημάνει ο πρώην παίκτης του Ρεθύμνου.

Το μυστικό της Καρσίγιακα στην πορεία προς τους τελικούς δεν ήταν άλλο από το ότι " ήμασταν ενωμένοι. Κάναμε μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη και αυτό τόνωσε την αυτοπεποίθησή μας. Μετά έπρεπε απλά να προστατεύσουμε την έδρα μας. Παίξαμε δυνατά σε κάθε κατοχή, κάθε δευτερόλεπτο που βρισκόμασταν στο παρκέ".

Η οποία έδρα ήταν κατάμεστη στα δύο παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε, σχολιάσαμε, για να πει με στόμφο πως " είναι τρελοί οι οπαδοί μας! Αγαπούν το μπάσκετ και μας ακολουθούν σε κάθε παιχνίδι. Τώρα μας είπαν να πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα! Μας εμψυχώνουν σε κάθε ευκαιρία", αναφέρει ο Κένι Γκάμπριελ. Όσο για τη δική του προσφορά στην υπέρβαση; " Ξέρω πως πρέπει να είμαι πολύ δυνατός και σκληρός σε κάθε παιχνίδι, ειδικά απέναντι σε τόσο μεγάλες ομάδες. Πρέπει να παλεύω για κάθε μπάλα, για κάθε ριμπάουντ. Πρέπει να δίνω ό,τι έχω για να κερδίσει η Καρσίγιακα".

Η Καρσίγιακα δεν λογαριάζει μπάτζετ και... ονόματα

Ακόμη κι έτσι πάντως, οι φίλοι της Καρσίγιακα φρόντισαν να δηλώσουν στο τελευταίο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε πως αν υπάρχει μια τουρκική ομάδα που αξίζει περισσότερο από κάθε άλλη την wild card, αυτή είναι η δική τους.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ