ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Φενέρ νίκησε την Ζαλγκίρις, αλλά έχασε τον Μπογκντάνοβιτς

Η Φενέρ νίκησε την Ζαλγκίρις, αλλά έχασε τον Μπογκντάνοβιτς

Ο Κώστας Σλούκας είχε 11 ασίστ, ο Γιαν Βέσελι 8 στις 8 βολές, όμως η είδηση του αγώνα της Φενέρμπαχτσε με την Ζαλγκίρις (82-68) ήταν ο τραυματισμός του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Ο Κώστας Σλούκας ακόμα μοιράζει... ασίστ (11), τέσσερις παίκτες της Φενέρμπαχτσε είχαν διψήφιο αριθμό πόντων και κάπως έτσι οι Τούρκοι έφτασαν με άνεση στη επικράτηση επί της Ζαλγκίρις με 82-68. Οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι από το 25' και μετά και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κάνουν το 3 στα 3 στην EuroLeague.

Βέβαια η νίκη αποδείχθηκε πύρρειος για την Φενέρ, που είδε τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να αποχωρεί τραυματίας (κτύπησε στην δεξιά ποδοκνημική) στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Σέρβος συγκρούστηκε με τον Βέστερμαν, γύρισε το πόδι του και δεν επέστρεψε στο παιχνίδι.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης:

MVP

Ο Εκπε Ούντο ήταν σταθερός από την αρχή ως το τέλος, κράτησε την Φενέρμπαχτσε μπροστά στο σκορ σε όλο το πρώτο ημίχρονο και δικαιωματικά αξίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης. Είχε 14 πόντους με 2/2 βολές, 6/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο, πήρε 8 ριμπάουντ, είχε 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 24 στην αξιολόγηση. Ολα αυτά, σε 28 λεπτά συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Ζαλγκίρις έδειχνε ικανή να διεκδικήσει ως το τέλος τη νίκη, μείωσε σε 51-47 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και μάλιστα εκείνη τη στιγμή τραυματίστηκε ο Μπογκντάνοβιτς, σε μια προσπάθειά του για διείσδυση. Αποχώρησε με διάστρεμμα στο δεξί πόδι, η κατάσταση έμοιαζε κακή για την Φενέρ, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αντίστροφο. Ισως και γιατί το φάουλ το έκανε ο Βέστερμαν, συμπλήρωσε τρία, πήγε στον πάγκο και οι Λιθουανοί έχασαν το καλύτερο επιθετικό του όπλο. Μπήκε ο Σλούκας στη θέση του (μέχρι τότε δεν ήταν εύστοχος), έδωσε άλλον αέρα στους Τούρκους και μαζί με τον Βέσελι, τους οδήγησαν εκ του ασφαλούς στη νίκη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Ζαλγκίρις αποφάσισε να κάνει φάουλ σε κάθε ευκαιρία στον Γιαν Βέσελι, όμως ο Τσέχος απάντησε με τον δικό του τρόπο. Πήγε στη γραμμή των βολών και έστειλε την μπάλα στο καλάθι. Είχε 6 στις 6 βολές στο τρίτο δεκάλεπτο (8/8 συνολικά) και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους άρχισε να το... σκέφτεται. Συν τοις άλλοις, ο Βέσελι απέκτησε και καλή ψυχολογία κι έτσι ολοκλήρωσε το ματς με 14 πόντους, παρότι δεν είχε σκοράρει καθόλου στο πρώτο ημίχρονο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Ζαλγκίρις ήταν ανταγωνιστική στο ξεκίνημα και με τον Βέστερμαν να κάνει τη ζημιά, έγραψε το 4-8 στο 2'. Οι Αντιτς και Ντατόμε ανέβασαν στροφές και η Φενέρ πήρε τα ηνία στο παιχνίδι με σκορ 18-14, αλλά οι Λιθουανοί είχαν πλουραλισμό στην επίθεσή τους και έβαλαν πολλές δυσκολίες στους Τούρκους. Παρ' όλα αυτά η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 28-24, με τον Κώστα Σλούκα να μοιράζει δύο συνεχόμενες ασίστ.

Η Φενέρ έφτασε και στο +8 (32-24) στο 12' με καλάθι του Σλούκα, παρ' όλα αυτά ο Βέστερμαν με 10 πόντους μείωσε εκ νέου σε 32-29. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε σε όλο το πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να έχουν λύσεις από πολλούς παίκτες (πρώτα Μπογκντάνοβιτς, μετά Ούντο) , αλλά την Ζαλγκίρις να μην τα παρατάει και να μην χάνει την επαφή με το σκορ (44-37 ημ.).

Οι γηπεδούχοι φάνηκε ότι "καθάρισαν" το ματς όταν προηγήθηκαν με 49-39 στο 22', αλλά Βέστερμναν, Μότουμ και Μιλάκνις βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν σε 49-47 στο 25'. Κάπου εκεί βρήκε τον εαυτό του ο Κώστας Σλούκας, η Φενέρ έκανε το 55-47 στο 26' και το ματς πήρε το δρόμο του.

Στο 33' η διαφορά έφτασε στους 13 (69-56), λίγο μετά στους 15 (74-59). Ολα αυτά με άμυνα για σεμινάριο, αφού η Ζαλγκίρις δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς το καλάθι. Το τελικό 82-68 ήρθε φυσιολογικά και η Φενέρ έκανε το 3 στα 3 στην Euroleague

Τα δεκάλεπτα: 28-24, 44-37, 63-56, 82-68

Τα στατιστικά της αναμέτρησης:

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ