ΤΟΥΡΚΙΑ

Φουλ για κούπα η Φενέρμπαχτσε, δύσκολα η Νταρουσάφακα

Φουλ για κούπα η Φενέρμπαχτσε, δύσκολα η Νταρουσάφακα

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε της Καρσίγιακα (82-72) στον πρώτο ημιτελικό του τουρκικού Final Eight για να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Κορυφαίος ο Λουίτζι Ντατόμε, που σημείωσε 21 πόντους. Με Νταρουσάφακα στον τελικό.

Εν αντιθέσει με ό,τι (δεν) έκανε η Αναντολού Εφές, η Φενέρμπαχτσε νίκησε την Καρσίγιακα (82-72) και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε το χρέος της απέναντι στην ομάδα που την είχε "πληγώσει" πέρσι στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, παίρνοντας έτσι μια μορφή... εκδίκησης.

Με τον Λουίτζι Ντατόμε (21π.) και τον Μπόμπι Ντίξον (18π.) να ηγούνται, οι "κυανοκίτρινοι" έκαναν την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, επιστρέφοντας από το -3 (39-36), για να "καθαρίσουν" το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο. Με επίθεση που λειτουργούσε εξαιρετικά (σ.σ.: 34 ενεργητικό) και κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα στην άμυνα, η Φενέρμπαχτσε πήρε το προβάδισμα (60-67), διατηρώντας εν συνεχεία το προβάδισμά της μέχρι το τέλος.

Στον τελικό, θα αντιμετωπίσει την Νταρουσάφακα που έκαμψε -με δυσκολία- την αντίσταση της Μπάνβιτ (76-74), χάρη στη δράση του Μίλκο Μπιέλιτσα (25π., 10ριμπ.). Ο φόργουορντ/σέντερ των "πράσινων" ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά για τους νικητές και μαζί με τους Μάνουτσα Μαρκοϊσβίλι (16π.) και Σκότι Ουίλμπεκιν (11π., 6ασ.) οδήγησαν την ομάδα του Οκτάι Μαχμουτί με... ασφάλεια στο παιχνίδι που θα δώσει τον τίτλο. Από την άλλη, η τριάδα των Ντόμινικ Τζόνσον (22π.), Κόρτνεϊ Φόρτσον (16π.) και Έι Τζέι Σλότερ (15π.) έκανε ό,τι μπορούσε, πλην όμως δεν ήταν αρκετή.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ