ΤΟΥΡΚΙΑ

Επεισοδιακή ήττα από τη Νταρουσάφακα για τη Φενέρμπαχτσε!

Επεισοδιακή ήττα από τη Νταρουσάφακα για τη Φενέρμπαχτσε!

Σε ένα ματς που έχασε τον Βέσελι με ντισκαλιφιέ και τους Σλούκα - Ντατόμε λίγο πριν το φινάλε, η Φενέρμπαχτσε γνώρισε εκτός έδρας ήττα από τη Νταρουσάφακα του Ντέιβιντ Μπλατ. Επική εμφάνιση από τον Σκότι Γουιλμπέκιν.

Ο Γιαν Βέσελι αρπάχτηκε με τον Ντογκιούς Οζντεμίρογλου και αποβλήθηκε. Ο τρομερός Κώστας Σλούκας αποβλήθηκε τρία λεπτά πριν το φινάλε. Ο Λουίτζι Ντατόμε δευτερόλεπτα αργότερα, με πέντε φάουλ κι αυτός. Η Φενέρμπαχτσε ήταν στον ρόλο του κυνηγού, δεν κατάφερε να περιορίσει τον Σκότι Γουιλμπέκιν και τελικά ηττήθηκε από τη Νταρουσάφακα στη Volkswagen Arena (84-78) μετά από ένα χορταστικό 40λεπτο γεμάτο στρατηγική και δυνατές μονομαχίες.

Αν και στο τέλος η ομάδα του Ομπράντοβιτς πάλεψε σκληρά για να γυρίσει το ματς και να "κλέψει" τη νίκη, η αποβολή του Σλούκα στο 37' την άφησε με τον Γουαναμέικερ να είναι η μοναδική απειλή στην επίθεση. Κι όταν ο Γουιλμπέκιν σκόραρε το πέμπτο του τρίποντο για το 82-78 στα 17" πριν το φινάλε, όλα κρίθηκαν υπέρ της Νταρουσάφακα που ήταν ανώτερη, είχε πάθος και πάλεψε σκληρά για να κερδίσει την ομάδα στην οποία κατέληξε φέτος ο μέχρι πέρυσι μεγάλος της χορηγός.

Ο Γουιλμπέκιν ήταν φυσικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς σε 32:20 σκόραρε 30 πόντους με 4/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα και 7/7 βολές, ενώ μάζεψε 3 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, έκλεψε δυο μπάλες και έκανε μόλις ένα λάθος. Ακολούθησαν με 12 πόντους ο Τζατζουάν Τζόνσον και με 11 οι Μέινορ Μπελ - Μάικλ Έρικ. Στους 8 έμεινε ο Γουίλ Κάμινγκς, που αγωνίστηκε πέρυσι στον Άρη.

Πρώτος σκόρερ της Φενέρμπαχτσε ήταν με 22 πόντους σε 32 λεπτά ο Μπράντλεϊ Γουαναμέικερ, όμως κορυφαίος ήταν ο Κώστας Σλούκας που έγραψε 15 πόντους με 3/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6/6 βολές, 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 27:35. Ο Τζέιμς Νάναλι (14π.), ο Τζίτζι Ντατόμε (7 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ) ακολούθησαν σε απόδοση, με τον Ντίξον να μένει στο απόλυτο μηδέν, τον Τζέισον Τόμπσον να δίνει ελάχιστα και φυσικά τον Γιαν Βέσελι να μην προλαβαίνει να κάνει πολλά λόγω της αποβολής του μετά το επεισόδιο με τον Οζντεμίρογλου.

Επόμενος αγώνας για τη Φενέρ, την Τετάρτη (19:45) εντός έδρας με τον Ολυμπιακό.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ