ΤΟΥΡΚΙΑ

Ένας πρωταθλητής του NCAA στην Γεσιλγκιρεσούν Μπελεντίγε!

Villanova's Kris Jenkins (2) reacts after making a three point basket during the first half of a championship NCAA college basketball game against Creighton in the finals of the Big East men's tournament Saturday, March 11, 2017, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
AP Photo/Frank Franklin II AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Σε μία σπουδαία μεταγραφή προχώρησε η Γεσιλγκιρεσούν Μπελεντίγε στην Τουρκία, αποκτώντας τον ήρωα του τελικού του 2016 του NCAA, Κρις Τζένκινς.

Ήταν Απρίλιος του 2016 όταν ο Κρις Τζένκινς (24 χρονών, 1.98 μέτρα, φόργουορντ) είχε ευστοχήσει σε buzzer-beater τρίποντο στον τελικό του NCAA, δίνοντας τον τίτλο στο Villanova με 77-74 επί του North Carolina . Σχεδόν 1 1/2 χρόνο αργότερα - κι ενώ το όνειρο να βρει ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ το φετινό καλοκαίρι δεν ευοδώθηκε - υπέγραψε συμβόλαιο με την άσημη Γεσιλγκερσούν Μπελεντίγε.

Η Γεσιλγκιρεσούν Μπελεντίγε αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην 1η κατηγορία της Τουρκίας την περσινή σεζόν, κατακτώντας την 11η θέση, χάρη κυρίως στα... όργια του (νυν παίκτη της Αναντολού Εφές) Ρίκι Λέντο.

Ο Τζένκινς, ο οποίος "κόπηκε" πρόσφατα από το ρόστερ των Washington Wizards, υπέγραψε συμβόλαιο ενός χρόνου με τον τουρκικό σύλλογο. Πρόκειται για το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο, αφού αποφοίτησε το περασμένο καλοκαίρι από το κολέγιο, ελπίζοντας ότι η Τουρκία θα αποτελέσει απλώς μία στάση στην προσπάθειά του να βρει ομάδα στο ΝΒΑ.

AP Photo/Frank Franklin II

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ