ΤΟΥΡΚΙΑ

Εκτός έδρας νίκες για Φενέρμπαχτσε και Αναντολού Εφές

Εκτός έδρας νίκες για Φενέρμπαχτσε και Αναντολού Εφές

Στην κορυφή της TBL διατηρήθηκαν η Φενέρμπαχτσε κι η Αναντολού Εφές, μετά τις εκτός έδρας νίκες που πήραν. Καλή εμφάνιση από τον Κώστα Σλούκα.

Έστω και δύσκολα, η Φενέρμπαχτσε και η Αναντολού Εφές πήραν εκτός έδρας νίκες για να διατηρηθούν από κοινού στην κορυφή της κατάταξης στο τουρκικό πρωτάθλημα. Αμφότερες ομάδες δυσκολεύτηκαν αρκετά για να κάμψουν την αντίσταση της Μπουγιουκσεχίρ (76-69) και της Άνκαρα (74-72), με το αποτέλεσμα να είναι αυτό που μετράει όμως.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς χρειάστηκε να παίξει στα "κόκκινα" για να πάρει τη νίκη, ειδικά από τη στιγμή που δεν μπορούσε να περιορίσει τη δράση τον Ντενίζ Κιλιτσλί (20π. με 9/11 δίπ.) και Σον Άρμαντ (16π.). Το "διπλό" ήρθε χάρη στα εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ δύο πόντων (17/26 - 56.3%), αλλά και την επιθετική προσφορά των τριών γκαρντ της Φενέρμπαχτσε. Οι Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (18π.), Μελίχ Μαχμούτογλου (16π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών, με τον Κώστα Σλούκα να προσφέρει 13 πόντους (με 3/3 δίπ., 1/4 τρίπ., 4/6 βολ.), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 λάθη σε 23'44'' συμμετοχής.

Στα "συν" η βελτίωση του Άντονι Μπένετ, ο οποίος είχε 5 πόντους και 9 ριμπάουντα στα 19'53'' που αγωνίστηκε, αριθμοί που αποδείχθηκαν εξαιρετικά σημαντικοί από τη στιγμή που ο Γιαν Βέσελι έμεινε εκτός δωδεκάδας.

Από την άλλη, η Αναντολού Εφές τα κατάφερε παρότι κινδύνευσε άμεσα με ήττα - σοκ. Τι κι αν απέναντί της είχε τη χειρότερη ομάδα της TBL, που ακόμη δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης; Οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν είχαν ενέργεια και καθαρό μυαλό, με αποτέλεσμα να διατηρούν μέχρι τέλους την ελπίδα των γηπεδούχων για θετικό αποτέλεσμα. Η παρουσία των Τομά Ερτέλ (21π., 5ασ.), Τάιλερ Χάνεικατ (12π., 5ριμπ.), Ντέρικ Μπράουν (12π., 5ριμπ.) και Μπράιαν Ντάνστον (6π., 10ριμπ.) ήταν το μαξιλαράκι ασφαλείας των "μπλε", οι οποίοι έκαναν το χρέος τους και συνέχισαν νικηφόρα τη φετινή τους πορεία.

Η ιστορία θα μπορούσε βέβαια να είναι πολύ διαφορετική για την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, η οποία δέχθηκε τρίποντο στην εκπνοή. Οι διαιτητές είδαν όμως το video replay, ακυρώνοντας το σουτ παίκτη των γηπεδούχων, ως εμπρόθεσμο.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ