ΤΟΥΡΚΙΑ

Εκτελεστής Μπογκντάνοβιτς και 3-0 η Φενέρμπαχτσε!

Εκτελεστής Μπογκντάνοβιτς και 3-0 η Φενέρμπαχτσε!

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς "εκτέλεσε" τη Μπεσίκτας και η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 86-80 στον 3ο τουρκικό τελικό, ο οποίος χρειάστηκε εκκένωση του γηπέδου για να ολοκληρωθεί (VIDEO).

Είναι ίσως ο καλύτερος Ευρωπαίος σκόρερ που δεν έχει πάει (ακόμα) στο ΝΒΑ και φροντίζει να το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς το έκανε ξανά στον τρίτο τελικό του τουρκικού πρωταθλήματος, καθώς έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ (συμπεριλαμβανομένου και αυτού που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση 4'' πριν από τη λήξη) και βοήθησε τη Φενέρμπαχτσε να νικήσει τη Μπεσίκτας 86-80 και να κάνει το 3-0 στη σειρά.

Ο Μπογκντάνοβιτς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής ενός επεισοδιακού αγώνα, ο οποίος χρειάστηκε δύο ώρες και 45 λεπτά για να ολοκληρωθεί λόγω των δύο διακοπών που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο για τις κροτίδες που έπεσαν στο γήπεδο από τους οπαδούς της Μπεσίκτας. Μετά τη δεύτερη διακοπή (1'30'' πριν από τη λήξη και με το σκορ 69-70) οι διαιτητές έδωσαν εντολή να εκκενωθεί το γήπεδο και όταν οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ η Μπεσίκτας ήταν αυτή που βρέθηκε αγκαλιά με τη νίκη μετά το τρίποντο του Στρόμπερι και τις δύο βολές του Ρολ που έκαναν το σκορ 74-71 στα 13''. Υπολόγιζαν, βέβαια, χωρίς τον Μπογκντάνοβιτς.

Εκτελεστής Μπογκντάνοβιτς και 3-0 η Φενέρμπαχτσε!

Ο Σέρβος αστόχησε στην πρώτη προσπάθεια να ισοφαρίσει το ματς, ωστόσο η μπάλα βγήκε από τα χέρια των γηπεδούχων και η Φενέρμπαχτσε είχε και δεύτερη ευκαιρία. Εκμεταλλεύτηκε λοιπόν την απροθυμία της Μπεσίκτας να κάνει φάουλ, "έτρεξε" το ίδιο play (απλά από άλλη πλευρά του γηπέδου) και "έβγαλε" πάλι ελεύθερο τον Μπογκντάνοβιτς, που δεν λάθεψε ξανά. Με τρίποντο 4'' πριν από τη λήξη ο Σέρβος "εκτελεστής" ισοφάρισε (74-74) και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου έκανε πάλι το θαύμα του με τους έξι συνεχόμενους πόντους που σημείωσε και έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα τεσσάρων πόντων (78-82) με 46'' να απομένουν.

Η επόμενη άστοχη προσπάθεια της Μπεσίκτας σήμανε ουσιαστικά το τέλος του αγώνα, αφού ο Μπόμπι Ντίξον ήταν εύστοχος στις βολές που εκτέλεσε, έκανε το σκορ 80-86 και η Φενέρ απέχει πλέον άλλο ένα βήμα από την κατάκτηση του τίτλου, του δεύτερου συνεχόμενου στην Τουρκία.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 36-36, 54-53, 74-74 (κ.α.), 80-86

Μπεσίκτας: Γκιουλέρ, Κλαρκ 2, Ετζε, Βεϊσέλογλου 8, Στίματς 13 (9ρ.), Τόμπσον 4, Ρολ 11, Σανλί, Στρόμπερι 22, Σιπάχι 10, Γουίμς 10, Κάραμαν.

Φενέρμπαχτσε: Ερσέκ, Μπογκντάνοβιτς 23 (8ρ.), Μαχμούτογλου 12, Βέσελι 12 (8ρ.), Ούντο 11 (12ρ., 4ασ.), Ντίξον 11, Σλούκας 7, Κάλινιτς 5 (6ρ., 6ασ.), Ντουβερίογλου 2, Αρνά, Ντατόμε 3, Ουγκουρλού.

Δείτε το μεγάλο τρίποντο της ισοφάρισης από τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς:

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ