ΤΟΥΡΚΙΑ

Δημιουργεί σερί η Φενέρμπαχτσε

Δημιουργεί σερί η Φενέρμπαχτσε

Η Φενέρμπαχτσε και η Γαλατάσαραϊ ήταν τα φαβορί στους αγώνες που έδωσαν για την 8η αγωνιστική της TBL, επιβεβαιώνοντας τον... τίτλο τους, με όσα έκαναν στο παρκέ. Δεν αγωνίστηκε -λόγω τραυματισμού- ο Κώστας Σλούκας.

Τη δεύτερη σερί νίκη της (με εξίσου επιβλητικό τρόπο) πέτυχε η Φενέρμπαχτσε στην TBL, δείχνοντας πως η "σφαλιάρα" από τη Μπουγιουκτσεμετσέ λειτούργησε, εν τέλει, ευεργετικά. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς άλωσε την έδρα της Μπεσίκτας (76-91)κ, έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Ο Σέρβος γκαρντ ηγήθηκε της ομάδας του με τους 19π. που πέτυχε (με 3/4 δίπ., 4/10 τρίπ., 1/1βολ.) και μαζί με τον Πέρο Άντιτς (14π.) ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά στη διάρκεια της αναμέτρησης. Από κοντά κι ο Μπόμπι Ντίξον (13π.) με τον Νίκολα Κάλινιτς (10π.) που έδιναν έξτρα λύσεις κάθε φορά που τους χρειαζόταν η ομάδα τους. Το μείζον για τη Φενέρμπαχτσε πάντως ήταν το γεγονός πως δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στη διάρκεια του σαρανταλέπτου, αφού είχε από νωρίς το προβάδισμα, το οποίο διατήρησε με σχετική άνεση μέχρι το φινάλε.

Άλλη ομάδα πάντως βρίσκεται στην κορυφή της TBL, κι αυτή είναι η Γαλατάσαραϊ. Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το "διπλό" στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, η "τσιμ μπομ" έπαιξε όσο έπρεπε για να επικρατήσει της Κόνιασπορ (78-65), με τους Βλάντιμιρ Μίτσοφ (25π. με 6/8τρίπ.) και Στεφάν Λάσμε (20π., 11ριμπ.) να κάνουν την ειδοποιό διαφορά στο παιχνίδι. Δεν ήταν όμως η μοναδική αιτία της εντός έδρας νίκης, αφού ο Εργκίν Αταμάν είδε τους παίκτες του να μετρούν 16 ριμπάουντ περισσότερα (43 έναντι 27) σε σχέση με τον αντίπαλό τους.

Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της ημέρας (28/11), η Άνκαρα κέρδισε εκτός έδρας την Μπουγιουκτσεμετσέ με 93-89.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ