ΤΟΥΡΚΙΑ

Αταμάν: "Χάρισα το πρωτάθλημα στον Ομπράντοβιτς!"

Αταμάν: "Χάρισα το πρωτάθλημα στον Ομπράντοβιτς!"

Μια μέρα χωρίς δήλωση ήταν... βουνό, για αυτό και σήμερα (11/12) ο Εργκίν Αταμάν θυμήθηκε τη σειρά των τελικών του 2014. Τότε που η Γαλατάσαραϊ αποσύρθηκε από τους τελικούς η Φενέρ πήρε τον τίτλο στα χαρτιά.

Το Game 7 των τελικών του 2014 στην Τουρκία εξελίχθηκε σε υπόθεση για έναν αφού η Γαλατάσαραϊ δεν εμφανίστηκε ποτέ στο παρκέ της Ülker Sports Arena και η Φενέρμπαχτσε κατέκτησε το πρωτάθλημα στα χαρτιά.

Για την ακρίβεια, η Γαλατασαράι επέμεινε στην απόφαση της να μην εμφανιστεί στον 7ο τελικό της TBL με τη Φενέρμπαχτσε και υποσχέθηκε να δημιουργήσει κάτι "ικανό να νικήσει την ομοσπονδία και τη Φενέρ". "Η Γαλατασαράι είναι η ηγέτης όλων των σπορ στην Τουρκία και λόγοι αθλητικής δικαιοσύνης, μαζί με ηθικούς κανόνες μας υποχρεώνουν να μην παίξουμε στον τελικό του τίτλου" είχε εξηγήσει ο πρόεδρος του οργανισμού, Ουνάν Αϊσάλ.

Τι είχε προηγηθεί; Η Γαλατά εξοργίστηκε μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή, για όσα συνέβησαν στον πέμπτο τελικό, κατά την οποία δεν τιμωρήθηκε η Ülker Sports Arena, για τη συμπεριφορά των οπαδών της Φενέρ, ενώ υπήρξε μόνο χρηματικό πρόστιμο. Επιπροσθέτως, η Γαλατασαράι ζήτησε από την TBF (τουρκική ομοσπονδία) να αλλάξει τους διαιτητές που έχουν κριθεί ένοχοι κατηγοριών για " στημένα" παιχνίδια, κάτι που επίσης δεν έγινε.

Σήμερα (11/12) κι ενώ προηγήθηκε το επικό ξέσπασμά του για τα συνθήματα των οπαδών της ομάδας του, ο Εργκίν Αταμάν επανήλθε επί του θέματος. "Αν η απόφαση εξαρτόταν αποκλειστικά από εμένα, θα έπαιζα το τελευταίο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, το 2014. Ό,τι έγινε στο πέμπτο ματς σαφώς και επηρρέασε την απόφαση του προέδρου μας. Με την κίνησή μας να μην αγωνιστούμε στο Game 7, χάρισα εκείνο το πρωτάθλημα στον Ομπράντοβιτς. Εύχομαι να είχαμε παίξει εκείνο το παιχνίδι" τόνισε σχετικά στα τούρκικα Μέσα.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ