ΤΟΥΡΚΙΑ

Αταμάν: "Είναι άδικο για τις ομάδες!"

Αταμάν: "Είναι άδικο για τις ομάδες!"

Ο προπονητής της Γαλατάσαραϊ, Εργκίν Αταμάν, σχολίασε τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ενώ αναφέρθηκε στα πλάνα της Euroleague Basketball περί δημιουργίας νέας λίγκας και την κόντρα με τη FIBA.

Η μετεξέλιξη της Ευρωλίγκας ήρθε μέσα από διεργασίες αρκετών ετών αλλά και την επέμβαση της FIBA σε μια διοργάνωση που φτάνει, εν τέλει, σε εκείνο για το οποίο ιδρύθηκε: Να γίνει ένα υπερεθνικό υπερ-πρωτάθλημα .

Ο κόουτς της Γαλατά ανέφερε σχετικά στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε: "Θα επαναλάβω, λοιπόν, ενώπιων σας ό,τι ανέφερα στα ΜΜΕ της Τουρκίας, την περασμένη εβδομάδα. Η Euroleague Basketball πρέπει να αλλάξει το σκεπτικό περί δημιουργίας κλειστής λίγκας στην Ευρώπη! Διότι περί κλειστής λίγκας πρόκειται. Δεν είναι δίκαιο για τις υπόλοιπες ομάδες. Ειδικά για οργανισμούς που παλεύουν και διεκδικούν το πρωτάθλημα στις χώρες τους. Πως μπορείς να αφήσεις έξω τις ομάδες που παλεύουν για τίτλο στις λίγκες τους; Η Euroleague δεν τις λαμβάνει υπόψη και δίνει μεγάλα συμβόλαια για 10 χρόνια σε 11 ομάδες!

Έτσι αφήνει κλαμπ όπως η ΑΕΚ και η Γαλατάσαραϊ να ελπίζουν να παίξουν στην Euroleague μόνο αν κατακτήσουν το Eurocup. Είναι δυνατόν; Είναι unfair για τον ευρωπαϊκό αθλητισμό. Δεν με ενδιαφέρει η κόντρα της Euroleague με τη FIBA. Δείτε τι γίνεται στο Champions League του ποδοσφαίρου, εκεί όπου υπάρχει τεράστια απήχηση από τον κόσμο. Πως γίνεται αυτές οι 11 ομάδες να παίξουν στην Euroleague αν τερματίσουν στην 7η ή την 8η θέση στα πρωταθλήματά τους. Οι ευρωπαϊκές ομάδες πρέπει να αντιδράσουν και να πιέσουν καταστάσεις ώστε να μην περάσουν τα νέα σχέδια. Επαναλαμβάνω, δεν με αφορά η κόντρα τους. Για μένα, το σημαντικό είναι η νοοτροπία".

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με την ΑΕΚ , είπε: "Για μας ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που είναι σε εξαιρετική φόρμα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Το κλειδί του αγώνα ήταν το ξεκίνημα, γιατί αρχίσαμε πολύ καλά. Είχαμε καλή κυκλοφορία, βρήκαμε ελεύθερα σουτ και ελέγξαμε το ρυθμό. Είναι πολύ σημαντικό αυτό σε μια τέτοια έδρα. Η ΑΕΚ στο τρίτο δεκάλεπτο προσπάθησε πολύ με τον Μαυροκεφαλίδη και τον Χέρστον, επέστρεψαν στο ματς. Στην τέταρτη περίοδο καταφέραμε να ελέγξουμε το ματς με τον ΜακΚόλουμ και με τον Τουρκγιλμάζ να δίνει βοήθεια από τον πάγκο. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για μας και την προσπάθεια για την πρώτη θέση, ειδικά από τη στιγμή που προχθές παίζαμε απέναντι στη Νταρουσάφακα".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ