ΤΟΥΡΚΙΑ

Από τον Ντεμιρέλ στον Ερντενάι

Από τον Ντεμιρέλ στον Ερντενάι

Ο Χαρούν Ερντενάι είναι ο νέος "ισχυρός άνδρας" του τουρκικού μπάσκετ, αφού σήμερα (27/5) κέρδισε τις εκλογές που έκανε η ομοσπονδία των γειτόνων.

Η θητεία του Τουργκάι Ντεμιρέλ ολοκληρώθηκε, αυτή του Χαρούν Ερντέναι ξεκινάει από σήμερα (27/5) αφού ο 47χρονος παράγοντας κέρδισε τις εκλογές της τουρκικής ομοσπονδίας και έγινε ο άνθρωπος που κινεί πλέον τα νήματα του μπάσκετ, στη γειτονική χώρα.

Ο νέος "ισχυρός άνδρας" της Τουρκίας είναι από αυτούς που ξέρουν καλά τι εστί παρκέ, αφού ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας στο Eurobasket του 2001, όταν οι γείτονες κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο. Επιτυχία που όμοιά της δεν έχουν επαναλάβει έκτοτε, σε πανευρωπαϊκίο επίπεδο. Επίσης, ως παίκτης έχει αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλητής στην εγχώρια λίγκα, ενώ έχει υπάρξει πρώτος σκόρερ για δύο φορές στην καριέρα του, πριν την ολοκληρώσει το 2008.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (σ.σ.: πήρε το χρίσμα από τους 93/174 που ψήφισαν) δήλωσε πως " είναι μεγάλη τιμή και προνόμιο να ηγείσαι αυτής της παγκοσμίου φήμης ομοσπονδίας", για να εξηγήσει πως " η τουρκική ομοσπονδία έχει μεγάλη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια και είμαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω να συνεχίσω το "χτίσιμο" που άφησε στη μέση ο Τουργκάι Ντεμιρέλ".

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του είχε να πει πως " είμαι αφοσιωμένος στο μπάσκετ, γι αυτό πέτυχα τόσο ως παίκτης όσο και ως μάνατζερ. Ανυπομονώ να ξεκινήσω δουλειά με τους φίλους μου από όλο τον πλανήτη και να ισχυροποιήσω ακόμα περισσότερο τη θέση της Τουρκίας στον χάρτη".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ