ΜΠΑΣΚΕΤ

Βρήκε "κοντό" σκόρερ η Μπαρτσελόνα!

Βρήκε "κοντό" σκόρερ η Μπαρτσελόνα!

Οι πολλοί (και σοβαροί) τραυματισμοί ανάγκασαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αναζητήσει "μπάλωμα" για την περιφέρειά του. Ο Έλληνας coach, βρήκε τον εκλεκτό.

Από το ξεκίνημα της σεζόν, ένα πράγμα λείπει από τη Μπαρτσελόνα. Η υγεία. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασε τους σημαντικότερους παίκτες της με σοβαρούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα ο Έλληνας τεχνικός να ψάχνει εδώ και καιρό έναν καλό, έναν ποιοτικό περιφερειακό για να καλύψει (όσο αυτό γίνεται) τα κενά στο ρόστερ της.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το έγκυρο "GIGANTES", οι Καταλανοί βρήκαν έστω και με δυσκολία τον άνθρωπο που θα τους βοηθήσει να ανακάμψουν αγωνιστικά, τον παίκτη που θα τους "τραβήξει" στο σκοράρισμα.

Ποιος είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Μπαρτζώκα; Ο Αλεξ Ρένφρο, ο 30χρονος πόιντ γκαρντ που γνωρίσαμε με τη φανέλα της Άλμπα Βερολίνου, από την οποία αποχωρεί έχοντας χάσει φέτος τον ρόλο του ηγέτη, του βασικού άσου.

Ο Ρένφρο έπαιξε στα επτά πρώτα παιχνίδια των Γερμανών στο EuroCup, έγραψε 5 πόντους (με 38.1% στα δίποντα, 33.3% στα τρίποντα και 62.5% στις βολές), 2 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ μέσο όρο και τώρα πηγαίνει όπως όλα δείχνουν στη Βαρκελώνη για να γίνει το alter ego του Ταϊρίς Ράις στη θέση του πλέι μέικερ.

Στις δυο σεζόν του στη EuroLeague ο Ρένφρο είχε 9.8 και 10.1 πόντους μέσο όρο, με 5.3 και 4.2 ασίστ αντίστοιχα. Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στη Ρίγα, την ΚΚ Ζάγκρεμπ, τη Μπρίντιζι, τη Βαγιαδολίδ, τη Μπάμπεργκ, την Ενισέι και τη Λαμποράλ Κούτσα.

Το θετικό για τον Μπαρτζώκα είναι πως μπορεί να τον χρησιμοποιήσει άμεσα, καθώς ο Αμερικανός έπαιζε στη δεύτερη διοργάνωση της Ευρώπης και έχει δικαίωμα να "μπει" στο ρόστερ χωρίς να περιμένει την έναρξη του δεύτερου γύρου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν υπογράψει άμεσα, μπορεί να παίξει απέναντι στον Παναθηναϊκό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ