ΜΠΑΣΚΕΤ

Βεζένκοφ: "Πρωτόγνωρη εμπειρία η Μπαρτσελόνα"

Βεζένκοφ: "Πρωτόγνωρη εμπειρία η Μπαρτσελόνα"

Λίγα λεπτά μετά το φινάλε της πρώτης του αναμέτρησης με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στο Sport24.gr για όσα έζησε στο παρκέ του "Μάρτιν Καρπένα", αλλά κι αυτά που περιμένει να βιώσει στο μέλλον ως "μπλαουγκράνα".

Στο επίσημο ντεμπούτο του με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα, ο Σάσα Βεζένκοφ πανηγύρισε τη νίκη - πρόκριση στον τελικό του SuperCopa που διεξάγεται στη Μάλαγα. Ο 20χρονος φόργουορντ, που άφησε το καλοκαίρι τον Άρη για τους "μπλαουγκράνα" βρέθηκε στο παρκέ για 15'56'', πλην όμως δεν κατάφερε να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα τον σκόρερ.

Δεν χρειάστηκε άλλωστε, αφού η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πέρασε ένα άνετο απόγευμα απέναντι στη Γκραν Κανάρια (88-60) , με τον πρώην παίκτη του Άρη να έχει 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Λίγα λεπτά αφού ολοκληρώθηκε η παρθενική του παρουσία σε επίσημο αγώνα της Μπαρτσελόνα, ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στο Sport24.gr για όσα έζησε στο παρκέ του "Μάρτιν Καρπένα".

" Ήταν το πρώτο μου παιχνίδι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα γιατί πλέον θεωρούμαι παίκτης υψηλού επιπέδου. Σιγά σιγά μπαίνω στο κλίμα κι όσο περνά ο καιρός τα πράγματα θα είναι καλύτερα τόσο για μένα όσο και για την ομάδα μου", ήταν οι πρώτες κουβέντες του 20χρονου φόργουορντ, ο οποίος προσπαθεί ακόμη να εγκλιματιστεί στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας, όσο κι αυτές του ισπανικού μπάσκετ:

" Παίζεται διαφορετικό μπάσκετ σε σχέση με την Ελλάδα, με γρηγορότερο ρυθμό και μεγαλύτερη ένταση. Πιστεύω πως θα προσαρμοστώ και όλα θα πάνε καλά".

Βεζένκοφ: "Πρωτόγνωρη εμπειρία η Μπαρτσελόνα"

- Ποζάροντας με το στατιστικό από τον πρώτο του αγώνα με την Μπαρτσελόνα

Όταν ρωτήθηκε για τον νέο (σε σχέση με αυτόν που είχε στον Άρη) ρόλο που έχει ως παίκτης των "μπλαουγκράνα" απάντησε πως " είναι ένας καινούργιος ρόλος. Θέλω να μπω στο παιχνίδι της ομάδας. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, θέλω να δείχνω έτοιμος και να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες".

Για να προσθέσει πως η Μπαρτσελόνα έχει " τρομερή η οργάνωση σε όλα τα επίπεδα". Από εκεί και πέρα δεν γινόταν να μην τον ρωτήσουμε με ποιους κάνει περισσότερη παρέα. Έδωσε διπλωματική απάντηση επ αυτού, λέγοντας πως " με τον Στράτο (Περπέρογλου) κάνω πιο πολύ παρέα μιας και μιλάμε την ίδια γλώσσα, αλλά γενικά κάνω παρέα μα όλα τα παιδιά", ενώ όταν ρωτήθηκε αν έχει μάθει ισπανικά, είπε: " Τα βασικά έχω μάθει".

Όσο για τον Άρη, τη φανέλα του οποίου φορούσε μέχρι πρότινος; " Παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στον Άρη. Εύχομαι σε όλους στην ομάδα καλή επιτυχία απέναντι στην ΑΕΚ και είμαι σίγουρος πως ο Άρης θα τα καταφέρει", σχολίασε πριν αναφερθεί -για να κλείσει- στην έναρξη της Euroleague σε δύο εβδομάδες: " Είναι κι αυτή μια καινούργια εμπειρία. Έχουμε δύσκολα ταξίδια και ομάδες, θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ".

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ