ΜΠΑΣΚΕΤ

Βαζίνσκι όπως Σιγάλας!

Βαζίνσκι όπως Σιγάλας!

Ο Άνταμ Βαζίνσκι είχε τεράστια ευκαιρία να στείλει στην παράταση τον προημιτελικό του Copa del Rey με τη Λαμποράλ Κούτσα όμως αστόχησε στην πρώτη βολή. Εν συνεχεία, θύμισε... Σιγάλα στο ματς με το Πουέρτο Ρίκο (VIDEOS)!

Ο Άνταμ Βαζίνσκι της Ομπραντόιρο είναι ο πιο εύστοχος παίκτης στη Liga Endesa από τη γραμμή των βολών. Για την ακρίβεια, ο 27χρονος Πολωνός γκαρντ μετράει 74/80 βολές σε 20 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα, σουτάροντας με το ασύλληπτο 92.5% από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας".

Χθες (19/2) η Ομπραντόιρο και η Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση διεκδικούσαν την πρόκρισή τους στον ημιτελικό του 80ού Copa del Rey που φέτος διεξάγεται στο Coliseum da Coruña της Γαλικίας. Η Λαμποράλ, λοιπόν, ήταν μπροστά στο σκορ με 76-78 όταν ο Βαζίνσκι στήθηκε στη γραμμή των βολών έχοντας τεράστια ευκαιρία να στείλει το ματς με τους Βάσκους στο έξτρα πεντάλεπτο.

Παρ' όλα αυτά, η πρώτη βολή βρήκε σίδερο. Τι ακολούθησε; Ο Βαζίνσκι προσπάθησε να αστοχήσει με... στιλ προκειμένου οι συμπαίκτες του να διεκδικήσουν το επιθετικό ριμπάουντ όμως έδωσε μια "τρελή" καμπύλη στην μπάλα και σκόραρε με ταμπλό!!!

Έτσι ξύπνησαν μνήμες από τον αγώνα της Ελλάδας με το Πουέρτο Ρίκο, πριν από 22 χρόνια, στο "Μέιπλ Λίφ Γκάρντεν" του Τορόντο, στο Μουντομπάσκετ του 1994. "Γιώργο στείλε τη στο σίδερο". Η φωνή του Μάκη Δενδρινού στον Γιώργο Σιγάλα είχε ακουστεί ξεκάθαρα στο τελευταίο τάιμ άουτ του αγώνα. Τότε θέλαμε να αποφύγουμε την Ισπανία αλλά ο "Ράμπο" που μάλιστα σημάδεψε και με...ταμπλό, έβαλε τη βολή έστω και έτσι!

Η Εθνική μείωσε την τελική διαφορά στο -8 και ακριβώς με αυτήν πήρε για ένα πόντο (!) την πρώτη θέση του ομίλου σε τριπλή ισοβαθμία με Πουέρτο Ρίκο και Γερμανία. Γυρίζοντας στο ξενοδοχείο όλοι τα έβαζαν με την τύχη τους, μέχρι που έμαθαν ότι η Κίνα είχε κάνει το "μπαμ" και είχε πετάξει έξω τους Ίβηρες. Ο στόχος επιτεύχθει παρά την κατά λάθος ευστοχία του Γιώργου Σιγάλα.

Η βολή του Σιγάλα, στο 12'39"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ