ΜΠΑΣΚΕΤ

"Τσεκάρει" τον Πουστόβι η Μπαρτσελόνα

"Τσεκάρει" τον Πουστόβι η Μπαρτσελόνα
AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Ο Αρτέμ Πουστόβι δείχνει έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και η Μπαρτσελόνα φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μπαρτσελόνα δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά οι "μπλαουγκράνα" φαίνεται πως έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα πλάνα τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο και σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα θέση σε αυτά έχει ο Αρτέμ Πουστόβι.

Ο 26χρονος διεθνής Ουκρανός σέντερ (2.16 μ.) από το 2015 αγωνίζεται στην Ομπραντόιρο και μετά την φετινή σεζόν δείχνει έτοιμος να κάνει το step up στην καριέρα του. Ο Πουστόβι έχει παρουσιάσει σημαντική πρόοδο, όπως αποδεικνύεται και από την στατιστική καταγραφή της απόδοσής του.

Ο Ουκρανός ψηλός στην rookie του σεζόν (2015-16) στην Liga Endesa είχε μέσο όρο 4 πόντους και 2,6 ριμπάουντ, αλλά οι αριθμοί του παρουσίασαν σημαντική άνοδο. Ο Πουστόβι ολοκλήρωσε την φετινή σεζόν με μέσο όρο 11,6 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1,9 τάπες και σύμφωνα με την ιστοσελίδα compostela24horas.com, αρκετές ομάδες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την περίπτωση του. Η Μπαρτσελόνα μάλιστα φέρεται να είναι μία εξ αυτών.

Ο Πουστόβι δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ομπραντόιρο ως το 2019, αλλά σε αυτό υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης. Το ποσό μάλιστα που πρέπει να καταβληθεί στην Ομπραντόιρο για να αποδεσμεύσει τον Ουκρανό σέντερ - όπως αναφέρουν οι Ισπανοί - δεν είναι απαγορευτικό για μία ομάδα του βεληνεκούς της Μπαρτσελόνα.

AP Photo/Thanassis Stavrakis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ