ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρομερό ρεκόρ στην ACB από τον Έντουιν Τζάκσον

Τρομερό ρεκόρ στην ACB από τον Έντουιν Τζάκσον

Ο Έντουιν Τζάκσον της Εστουντιάντες έκλεισε μία ονειρεμένη σεζόν όντας ο πρώτος σκόρερ στην Ισπανική λίγκα, έχοντας τον υψηλότερο μέσο όρο πόντων που έχει σημειώσει παίκτης την τελευταία 12ετία!

Ο Έντουιν Τζάκσον επέστρεψε για τα καλά στο προσκήνιο την φετινή σεζόν, κάνοντας πράγματα και θαύματα με την φανέλα της Εστουντιάντες. Και μπορεί τελικά η ομάδα του να έμεινε εκτός playoffs , ωστόσο ο Γάλλος γκαρντ μπόρεσε να γράψει την δική του ιστορία φέτος.

Ο Τζάκσον, λοιπόν, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος, με την είδηση ωστόσο να είναι άλλη: Έκλεισε την σεζόν έχοντας 21.4 πόντους μέσο όρο, τον υψηλότερο μέσο όρο πόντων που έχει σημειώσει παίκτης στο Ισπανικό Πρωτάθλημα τα τελευταία 12 χρόνια!

Συγκεκριμένα, ο τελευταίος παίκτης στην ιστορία της Ισπανικής Λίγκας που έκλεισε σεζόν έχοντας υψηλότερο μέσο όρο πόντων ήταν ο Τσάρλι Μπελ την σεζόν 2004/05, όταν με την φανέλα της Μπρεογκάν σημείωνε 27 πόντους ανά αγώνα! Έκτοτε, μόνο ο Ρούντι Φερνάντεθ την σεζόν 2007/08 είχε καταφέρει να ολοκληρώσει σεζόν έχοντας +20 πόντους, έχοντας 21.2 ανά αγώνα με την φανέλα της Μπανταλόνα!

Αξίζει ακόμα να αναφερθεί ότι την φετινή σεζόν ο Τζάκσον είχε διψήφιο αριθμό πόντων στους 31 από τους 32 αγώνες της Εστουντιάντες, ενώ ξεπέρασε τους 20 πόντους σε 19 παιχνίδια και το ρεκόρ του ήταν οι 39 πόντοι που σημείωσε κόντρα στην Φουενλαμπράδα την 20η αγωνιστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ