ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρία "διπλά" και έντονη συγκίνηση

Τρία "διπλά" και έντονη συγκίνηση

Εκ των τεσσάρων ματς που κίνησαν τις διαδικασίες της 4ης αγωνιστικής στη Liga Endesa, στα τρία νίκησαν οι φιλοξενούμενοι. Δείτε πώς τίμησαν οι Ισπανοί τη μνήμη του Αμπός και videos με τις καλύτερες φάσεις.

Ο αιφνίδιος θάνατος του Χοσέ Λουίς Αμπός, σε ηλικία μόλις 53 χρόνων, σκόρπισε θλίψη στην Ευρώπη, με την Euroleague να κρατά ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του και τη Liga Endesa να πράττει το ίδιο σήμερα (26/10).

Στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Χιπουσκόα, στο Σαν Σεμπαστιάν, ο Πασκουάλ και Πονσαρνάου χρησιμοποίησαν συστήματα του εκλιπόντος , στις πρώτες τους επιθέσεις, με την ισπανική λίγκα να δημιουργεί και σχετικό video που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια -μαζί με ένα για την ασίστ του Χουέρτας που χαρακτηρίστηκε bonita.

Στο τέλος της διαδικασίας, η Μπαρτσελόνα έκανε το ρεκόρ της 4-0, με το 43-57 στη Μούρθια. Ο μόνος διψήφιος των γηπεδούχων ήταν ο Ντάνι Ντίεθ (10π.), ο οποίος κατέβασε και 10 ριμπ. Για τους "μπλαουγκράνα", επίσης ένας είχε τουλάχιστον 10 πόντους: ο Τόμιτς (10π., και 8 ριμπ.).

Το πρώτο ματς που έληξε, βρήκε τη Σαραγόσα (2-2) νικήτρια κατά την επίσκεψη της στη Φουενλαμπράδα (1-3) με 67-69. Νίκη που αφιερώθηκε στη μνήμη του Αμπός κι ενώ η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν συναισθηματικά φορτισμένη. Αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Λόμπαρτ, με βολές, στα 12'' για τη λήξη του ματς. Ο Πέρεθ αποπειράθηκε να αλλάξει την έκβαση, αλλά αστόχησε σε τρίποντο.

Για τους νικητές, ο Ρόμπινσον είχε 15π. και ο Γέλοβατς 11π. και 9 ριμπ., ενώ για τους γηπεδούχους, ο Μπάρον σταμάτησε στους 23π., ο Ακιντέλε στους 12 και ο Πάνκο στους 10 και 9 ριμπ.. Ο Μανώλης Παπαμακάριος ήταν στην 12αδα, αλλά δεν έπαιξε. Στα highlights του ματς, ήταν η τάπα του Σάστρε στον Ακιντέλε. Δείτε το video.

Διπλό πανηγύρισε και η Ομπραντόιρο (3-1) και για την ακρίβεια το 72-78 στην Μπανταλόνα (2-2). Ο Χάρης Γιαννόπουλος έπαιξε για 14.48'' και είχε 3π. (1/3 τριπ.), 1 ριμπ., 1 ασίστ και 1 λάθος, με τον Κλέμπερ να ηγείται των σκόρερ της Ομπραντόιρο (19π., 8 ριμπ.). Πρώτος σκόρερ του ματς ήταν ο Μάλετ (21π.).

Η Μούρθια (2-2) τίμησε το πλεονέκτημα της έδρας, κατά το 98-68 επί της Σεβίλης (0-4). Τέσσερις εκ των γηπεδούχων ήταν διψήφιοι, με πρώτο τον Σκοτ Γουντ (20π.). Ο Ράντοβιτς τελείωσε με νταμπλ νταμπλ (12π., 10 ριμπ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ