ΜΠΑΣΚΕΤ

Το αρνητικό ρεκόρ της Μπαρτσελόνα

Το αρνητικό ρεκόρ της Μπαρτσελόνα

Ο αγώνας της Μπαρτσελόνα με τη Χιπουσκόα αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ανοίξουν τα κιτάπια του ισπανικού πρωταθλήματος και να αναζητήσουν τις χειρότερες επιδόσεις στην ιστορία.

Το παιχνίδι της Χιπουσκόα με τη Μπαρτσελόνα έδωσε αρκετούς λόγους για αναδρομή στο παρελθόν και το αρχείο των ανθρώπων της Liga Endesa. Αφορμή αποτέλεσαν τα ουκ ολίγα ρεκόρ (αρνητικά ως επί το πλείστον) που συνόδευσαν την αναμέτρηση, με πιο χαρακτηριστικό αυτό των 10 πόντων που σκόραραν οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο.

Σε συνέχεια αυτού ήρθαν οι 43 πόντοι που πέτυχε η Χιπουσκόα. Το οποίο -επίσης- αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, με την ομάδα του Χάουμε Πονσαρνάου να... "σπάει" τη σχετική επίδοση που κρατούσε αρκετά χρόνια και αφορούσε σε αγώνα της Γκραν Κανάρια (45 πόντοι).

Οι 57 πόντοι που σημείωσε η Μπαρτσελόνα είναι οι λιγότεροι που έχει πετύχει σε αγώνα πρωταθλήματος, από τη σεζόν 1999/2000, όταν ήταν ακόμη προπονητή της ο Αΐτο Γκαρσία Ρενέσες. Η χειρότερη επιθετική επίδοση των "μπλαουγκράνα" στην ACB 45 πόντοι, ενώ η καλύτερη βραδιά τους έχει καταγραφεί τη δεκαετία του '80 (τη σεζόν 1986-87), όταν είχαν σκοράρει 137 πόντους σε αγώνα κόντρα στη Μπρεογκάν (137-82).

Επί εποχής Τσάβι Πασκουάλ, η Μπαρτσελόνα μετρά ως κορυφαία επιθετική επίδοση του 117 πόντους που πέτυχε σε αγώνα με τη Μανρέσα το 2009, ενώ οι 114 πόντοι (σε αγώνα απέναντι στην Αλικάντε) είναι η κορυφαία εντός έδρας επιθετική βραδιά των Καταλανών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ