ΜΠΑΣΚΕΤ

Το δίλημμα του Σκαριόλο εν όψει Ρίο

Το δίλημμα του Σκαριόλο εν όψει Ρίο
2015 CATHERINE STEENKESTE

Με είκοσι ημέρες να απομένουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Σέρτζιο Σκαριόλο έχει ένα δίλημμα σε ό,τι έχει να κάνει με τη δωδεκάδα που θα παρατάξει η Ισπανία στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στην τελική της ευθεία μπαίνει σιγά σιγά η προετοιμασία της Ισπανίας εν όψει της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να φτάσουν σε έναν ακόμη τελικό, φιλοδοξώντας αυτή τη φορά να γράψουν διαφορετικά την ιστορία και να υποτάξουν τις ΗΠΑ, οι οποίες παραμένουν αήττητες την τελευταία δεκαετία.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο καλείται το επόμενο διάστημα να αποφασίσει για τη δωδεκάδα που θα έχει μαζί του στο Ρίο, στην προσπάθεια της "φούρια ρόχα" να κατακτήσει το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή της την τελευταία δεκαετία: το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας φέρεται να έχει αποφασίσει λοιπόν για τη βάση της ομάδας που θα βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα οι Ρίκι Ρούμπιο, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Σέρχιο Γιουλ, Ρούντι Φερνάντεθ, Νίκολα Μίροτιτς, Φελίπε Ρέγιες, Βίκτορ Κλαβέρ, Ουίλι Ερνανγκόμεθ και Πάου Γκασόλ είναι οι "σίγουροι". Αυτοί δηλαδή που έχουν εξασφαλισμένη θέση στη δωδεκάδα της "φούρια ρόχα".

Για τις άλλες δύο θέσεις όμως, ο Σέρτζιο Σκαριόλο προβληματίζεται, όντα υποχρεωμένος να βρει απάντηση στο δίλημμα που τον ταλαιπωρεί. Το "Άλεξ Αμπρίνες ή Φερνάντο Σαν Εμετέριο" είναι λοιπόν τον μοναδικό ερωτηματικό που ψάχνει απάντηση για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ισπανίας, με τον πρώτο να έχει καλύτερο σουτ, αλλά τον δεύτερο να είναι πιο συνεπής στην άμυνα. Ανάλογα με τις ανάγκες που θα αποφασίσει ότι έχει λοιπόν, θα πράξει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ