ΜΠΑΣΚΕΤ

Το "αγκάθι" για τη μεταγραφή του Ντελφίνο

Το "αγκάθι" για τη μεταγραφή του Ντελφίνο

Η Μπασκόνια έχει βάλει στο "στόχαστρό" της τον Κάρλος Ντελφίνο, αλλά η απόσταση που υπάρχει στις δύο πλευρές είναι μεγάλη, κι έχει να κάνει κυρίως με έναν όρο που του προτείνει η ισπανική ομάδα. Ποιος είναι αυτός;

Αναμφίβολα, η είδηση του ενδιαφέροντος της Μπασκόνια (πρώην Λαμποράλ Κούτσα) για τον Κάρλος Ντελφίνο προκάλεσε αίσθηση, αφού η ισπανική ομάδα δείχνει αποφασισμένη να κάνει ένα ακόμη δυνατό "χτύπημα" στο μεταγραφικό παζάρι, με σκοπό να ενισχυθεί στην περιφέρεια.

Μπορεί να έχασε σχεδόν όλους τους παίκτες που ηγήθηκαν πέρσι, αλλά η διάθεσή της για παραμονή σε πολύ υψηλό βαθμό ανταγωνιστικότητας αποδείχθηκε από την απόκτηση του Αντρέα Μπαρνιάνι (κυρίως) και του Σέιν Λάρκιν (δευτερευόντως). Δεν μένει όμως εκεί, αφού η προσπάθεια για την απόκτηση του Κάρλος Ντελφίνο μπορεί να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα και βάθος στο ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Σίτο Αλόνσο.

Ο 34χρονος γκαρντ/φόργουορντ έμεινε εκτός δράσης την τελευταία τριετία λόγω των συνεχόμενων τραυματισμών, για να επιστρέψει στη δράση το καλοκαίρι, αποτελώντας μέλος της Αργεντινής που παρατάχθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αφού λοιπόν απέδειξε πως είναι καθόλα υγιής, έχει βάλει πλώρη για το επόμενο συμβόλαιό του, με την Μπασκόνια να παρουσιάζεται στο προσκήνιο.

Τα εμπόδια όμως μέχρι την επίτευξη της συμφωνίας είναι σημαντικά, κι έχουν να κάνουν περισσότερο με τον φόβο της ισπανικής ομάδας για... προβλήματα υγείας που μπορεί να παρουσιαστούν στη διάρκεια της χρονιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr λοιπόν, το μεγαλύτερο "αγκάθι" που υπάρχει τούτη την ώρα αφορά σε έναν όρο που θέλει η διοίκηση της Μπασκόνια να μπει στο συμβόλαιο του πρώην NBAer, σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να "σπάσει" το συμβόλαιό του όποια στιγμή το θελήσει η ίδια. Μπορεί λοιπόν να του προσφέρει ετήσιο συμβόλαιο, αλλά με "out clause", σε περίπτωση που είτε δεν πείσει τον Σίτο Αλόνσο, είτε παρουσιάσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς πως στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα συμβόλαια "σπάνε" πολύ εύκολα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, ο Κάρλος Ντελφίνο δεν δείχνει διατεθειμένος να υπογράψει σε μια ομάδα που μπορεί να τον αφήσει ξεκρέμαστο μέσα στη σεζόν (δίχως να του προσφέρει αποζημίωση) και να τον υποχρεώσει να ξεκινήσει από το "μηδέν".

Γι αυτό κι οι συζητήσεις των δύο πλευρών έχουν "παγώσει" τις τελευταίες ώρες, με τους συνομιλητές να πιέζουν για να υπερισχύσει το δικό τους "θέλω". Εν προκειμένω βέβαια, αυτή που έχει το πάνω χέρι είναι η Μπασκόνια, αφού εκείνη βάζει τους... κανόνες στη συνεργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ