ΜΠΑΣΚΕΤ

Θέλει και Ντελφίνο η Μπασκόνια

Argentina's Carlos Delfino, right, reacts after he was called for a foul against the USA during a preliminary men's basketball game at the 2012 Summer Olympics, Monday, Aug. 6, 2012, in London. (AP Photo/Eric Gay) ORG XMIT: OBKO208
Argentina's Carlos Delfino, right, reacts after he was called for a foul against the USA during a preliminary men's basketball game at the 2012 Summer Olympics, Monday, Aug. 6, 2012, in London. (AP Photo/Eric Gay) ORG XMIT: OBKO208 ASSOCIATED PRESS

Μετά από τρία χρόνια μακριά από τα παρκέ, ο Κάρλος Ντελφίνο έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο.

Δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια. Είναι 34 ετών, αλλά αρκετά ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς και έχει να παίξει μπάσκετ εδώ και τρία χρόνια. Γύρισε στα παρκέ για χάρη της Αργεντινής και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τώρα ο Κάρλος Ντελφίνο ψάχνει την ομάδα που θα τον βοηθήσει να βρεθεί ξανά σε υψηλό επίπεδο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες που υπάρχουν στην Ισπανία, η Μπασκόνια (πρώην Ταουγκρές, Ταού Κεράμικα, Λαμποράλ Κούτσα κτλ.) τον έχει ήδη πλησιάσει για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ο 34χρονος περιφερειακός σίγουρα θέλει να παίξει στη Euroleague και έχει την ευκαιρία, όμως θα πρέπει να βρεθεί και μια λύση στο οικονομικό ζήτημα, διότι η μεν ομάδα δεν θα θέλει να του προσφέρει πολλά, ο δε παίκτης ψάχνει μια καλή πρόταση για να βγει από τη... σύνταξη.

Την τελευταία του σεζόν στο ΝΒΑ, ο Αργεντινός είχε 10.6 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά 25.2 λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα των Houston Rockets, πριν μετακομίσει το καλοκαίρι του 2013 στους Milwaukee Bucks. Δεν κατάφερε να παίξει την περίοδο 2013-2014 εξαιτίας ενός κατάγματος στο πόδι, έγινε ανταλλαγή στους Clippers και εκείνοι τον αποδέσμευσαν λίγες μέρες αργότερα.

Στο Ολυμπιακό Τουρνουά του Ρίο ο Ντελφίνο είχε 4 πόντους (26.7% στα δίποντα, 21.7% στα τρίποντα και 20% στις βολές), 2 ριμπάουντ, 0.5 ασίστ και 0.5 κλεψίματα ανά 17.4 λεπτά συμμετοχής σε πέντε αγώνες. Δεν είχε ρυθμό, δεν είχε αυτοπεποίθηση, αλλά ελπίζει πως θα βρει την ευκαιρία που αναζητά για να γυρίσει στο προσκήνιο.

Υπενθυμίζουμε πως η Μπασκόνια απέκτησε φέτος τον Αντρέα Μπαρνιάνι, τον Σέιν Λάρκιν, τον Ροντρίκ Μπομπουά, ενώ κράτησε τον Άνταμ Χάνγκα, τον Γιάκα Μπλάζιτς, τον Κιμ Τιλί, τον Ιλμάνε Ντιόπ και τον Τόρνικε Σενγκέλια. Θα είναι ξανά δυνατή, όμως δύσκολα θα επαναλάβει την περσινή της πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ