ΜΠΑΣΚΕΤ

Τετράδα και... EuroLeague για την Γκραν Κανάρια

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - VALENCIA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - VALENCIA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Γκραν Κανάρια άλωσε την έδρα της Βαλένθια στην παράταση (92-89) και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση των playoffs στη Liga Endesa, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πάνω απ όλα όμως, εξασφάλισε την παρουσία της στην EuroLeague για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Το εισιτήριο για τους "4" των playoffs και -κατ' επέκταση- την EuroLeague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου πήρε η Γκραν Κανάρια μετά την εκτός έδρας επικράτηση επί της Βαλένθια (92-89) στην παράταση! Οι "πορτοκαλί" βρέθηκαν στο +3 με 5'' για το τέλος της κανονικής διάρκειας, οι 3/4 βολές του Γκαλ Μέκελ και ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ όμως αρκούσαν για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί, οι παίκτες του Λούις Κασιμίρο αποδείχθηκαν πολύ πιο ψύχραιμοι, είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους και έφτασαν στη νίκη. Μία ιστορική νίκη που δίνει στην Γκραν Κανάρια μια θέση στην EuroLeague της ερχόμενης σεζόν, στην παρθενική της παρουσία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Κι αυτό γιατί δεδομένου ότι οι άλλες τρεις ομάδες της τετράδας έχουν εγγυημένο συμβόλαιο (βλ. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια), οι "κυανοκίτρινοι" γίνονται αυτόματα η ομάδα που εξασφαλίζει την τέταρτη θέση από τη Liga Endesa για την EuroLeague της επόμενης σεζόν. Πράγμα που σημαίνει πως η χρονιά είναι ήδη επιτυχημένη, με την μάδα από τα Κανάρια Νησιά να τίθεται αντιμέτωπη στα ημιτελικά με τη Ρεάλ Μαδρίτης (με μειονέκτημα έδρας).

Σε ό,τι αφορά στην αποψινή αναμέτρηση, ένα φόλοου του Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (στα 13'') και μια βολή του Φερνάντο Σαν Εμετέριο (στα 5'') έφεραν τη Βαλένθια στο +3, και μαζί "αγκαλιά" με τη νίκη - πρόκριση. Η Γκραν Κανάρια δεν είχε πει όμως την τελευταία λέξη της. Ο Γκαλ Μέκελ έβαλε μια βολή στο 1.9'' για το φινάλε, έχασε εσκεμμένα τη δεύτερη και στη διεκδίκηση, ο ίδιος παίκτης πήρε νέο φάουλ από τον Ράφα Μαρτίνεθ. Απόλυτα ψύχραιμος, ο έμπειρος πλεϊμέικερ ευστόχησε στο ζευγάρι που εκτέλεσε και έστειλε το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης.

Κι εκεί, όλα ήταν πιο απλά! Με το μομέντουμ στη δική τους πλευρά, οι φιλοξενούμενοι έβαλαν τις βολές, έβγαλαν μαζεμένες καλές άμυνες και πήραν την εκτός έδρας νίκη, ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς, την ώρα που όλο το γήπεδο της Βαλένθια είχε "παγώσει".

Πρώτος σκόρερ για τους θριαμβευτές ήταν ο Μάρκους Έρικσον (18 πόντοι με 6/8 τρίποντα), με τους Άλμπερτ Όλιβερ (13 πόντοι), Γκαλ Μέκελ (12 πόντοι, 8 ασίστ), Οντρέι Μπάλβιν (12 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και Τσάβι Ραμπασέδα (10 πόντοι) να ακολουθούν. Για τους ηττημένους, ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο σημείωσε 22 πόντους, ενώ ο Σαμ Βαν Ρόσομ προσθέσε άλλους 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 37-38, 60-55, 81-81κ.α., 89-92.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ