ΜΠΑΣΚΕΤ

Τέλος ο Πασκουάλ από την Μπαρτσελόνα

Τέλος ο Πασκουάλ από την Μπαρτσελόνα

Τέλος εποχής για τον Τσάβι Πασκουάλ στην Μπαρτσελόνα, καθώς οι Καταλανοί τον ενημέρωσαν πως τερματίζεται η συνεργασία τους. Ο Ισπανός τεχνικός αποχωρεί ύστερα 8 χρόνια. Επικρατέστερος αντικαταστάτης του ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα είχε συνάντηση με τον προπονητή της ομάδας, Τσάβι Πασκουάλ, τον οποίο και ενημέρωσε επίσημα πως τερματίζεται η συνεργασία τους, αν και ο Ισπανός κόουτς είχε συμβόλαιο για αμία ακόμη σεζόν.

Τέλος εποχής για τον Τσάβι Πασκουάλ στην Μπαρτσελόνα, ύστερα από οκτώ σερί σεζόν (2008-2016) παρουσίας στην τεχνική ηγεσία των Καταλανών, με τους οποίους κατέκτησε 4 πρωταθλήματα (2009, 2011, 2012, 2014), 3 Κύπελλα και 1 Euroleague (2010).

Ο Τσάβι Πασκουάλ πλήρωσε κυρίως το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα έμεινε για δεύτερη σερί σεζόν εκτός Final Four, χάνοντας για ισάριθμες σεζόν και το πρωτάθλημα στην Ισπανία. Παράλληλα, η ομάδα του παρουσίασε φέτος αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, ενώ και οι επιλογές του στις μεταγραφές δεν μπόρεσαν να κάνουν την διαφορά

Στην Βαρκελώνη υπήρχαν αρκετές "μουρμούρες" κατά την διάρκεια της σεζόν, καθώς η Μπαρτσελόνα δεν είχε σταθερότητα στο παιχνίδι τους και η σταγόνα που... ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν το γεγονός πως οι Καταλανοί έχασαν το πρωτάθλημα στο τέλος από την Ρεάλ Μαδρίτης, αν και είχαν το πλεονέκτημα έδρας.

Η Μπαρτσελόνα ψάχνει τον αντικαταστάτη του Τσάβι Πασκουάλ και ο επικρατέστερος για να τον αντικαταστήσει είναι ο πρώην παίκτης των Καταλανών, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος την περασμένη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Λιθουανία ως κόουτς της Ζάλγκιρις Κάουνας. Ο "Σάρας" είναι μία προσωπικότητα την οποία σέβονται και εκτιμούν στην Βαρκελώνη, καθώς πέρα από το πόσο σπουδαίος παίκτης ήταν, κατέκτησε με τους "μπλαουγκράνα" πρωταθλήματα σε Ισπανία και Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ