ΜΠΑΣΚΕΤ

Τέλος η χρονιά για Μπαρτσελόνα, 67-64 η Βαλένθια

Τέλος η χρονιά για Μπαρτσελόνα, 67-64 η Βαλένθια

Η Βαλένθια υπερασπίστηκε την έδρα της απέναντι στην Μπαρτσελόνα (67-64) και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση της Liga Endesa. Έχασαν τρία σουτ για τη προβάδισμα και ισοφάριση στα τελευταία 25'' οι "μπλαουγκράνα".

Το παιχνίδι με τη Βαλένθια στο Pabellon Fuente de San Luis αποδείχθηκε το τελευταίο της χρονιάς για την Μπαρτσελόνα, η οποία ηττήθηκε στο Game 3 των προημιτελικών από τους "πορτοκαλί" (67-64) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των playoffs.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είδε την τύχη να της γυρίζει την πλάτη για μία ακόμη φορά, πολλοστή στη φετινή σεζόν, σε δύο περιπτώσεις: αρχικά με τον τραυματισμό του Βίκτορ Κλαβέρ στη διάρκεια της αναμέτρησης, κι εν συνεχεία με το σουτ τριών πόντων του Άλεξ Ρένφρο (η μπάλα μπήκε και βγήκε) στα 22'' για το φινάλε, που θα της έδινε το προβάδισμα.

Κάπως έτσι, μια σεζόν γεμάτη προβλήματα και τραυματισμούς ολοκληρώθηκε άδοξα για την Μπαρτσελόνα, που φέτος δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ηττήθηκε στον τελικό του Super Copa από την Γκραν Κανάρια, "λύγισε" στον ημιτελικό του Copa del Rey από τη Βαλένθια και έμεινε -από νωρίς- εκτός των playoffs της EuroLeague. Το πρωτάθλημα αποτελούσε το αποκούμπι της (ψυχολογικά και αγωνιστικά), με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ όμως να λέει ξανά "όχι".

Σε ένα παιχνίδι που δεν πήρε ποτέ κεφάλι στο σκορ, η Μπαρτσελόνα μπορούσε -έστω- να διεκδικήσει στην παράταση τη νίκη, αλλά τα δύο σουτ τριών πόντων του Ταϊρίς Ράις στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα βρήκαν (όπως κι αυτό του Άλεξ Ρένφρο) το σίδερο. Με 23/60 σουτ άλλωστε, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις πέντε παίκτες των "μπλαουγκράνα" ευστόχησαν σε περισσότερα από ένα σουτ (!), με τον Άντε Τόμιτς να είναι εκ των μοιραίων αφού στο τελευταίο λεπτό έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει από το "βαμμένο".

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο (13π.), ενώ οι Ταϊρίς Ράις (18π.) και Άντε Τόμιτς (14π.) ήταν οι μοναδικοί παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Στράτος Περπέρογλου αγωνίστηκε για 24'32'' έχοντας 7 πόντους (με 2/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ πάτησε το παρκέ για 12'19'' μετρώντας 2 πόντους (με 1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο).

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 31-26, 49-47, 67-64.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μαρτίνεθ): Ντιό 5 (1/5 τρίπ.), Ντούμπλιεβιτς 10 (5/14 σουτ, 15 ριμπ.), Σαν Εμετεριο 13 (3), Σίκμα 6 (1), Μαρτίνεθ 12 (2), Σάτο, Βίβες 2, Οριόλα 2, Σάστρε 9 (2), Κραβτσόβ 1, Τόμας 7.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Μπαρτζώκας): Ράις 18 (5/9 δίπ., 2/11 τρίπ.), Βεζένκοφ 2, Όλεσον 9 (3/3 τρίπ., 7 ριμπ.), Περπέρογλου 7 (1), Τόμιτς 14, Μάνφορντ, Κλαβέρ, Έρικσον 3 (1), Κόπονεν 3 (1), Ρένφρο 8.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ