ΜΠΑΣΚΕΤ

Συμφωνεί με το δημοψήφισμα ο Μαρκ Γκασόλ

Συμφωνεί με το δημοψήφισμα ο Μαρκ Γκασόλ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι διευκρινίζει πως η Ευρώπη δεν έγινε για να... κατακερματιστούν τα κράτη όμως ο Μαρκ Γκασόλ συμφωνεί με το δημοψήφισμα για ανεξαρτησία της Καταλονίας!

Ένα τεράστιο πλήθος κατέκλυσε πρόσφατα τους δρόμους της Βαρκελώνης διεκδικώντας το δικαίωμα να ψηφίσει για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία.

Σύμφωνα με το δήμο της πρωτεύουσας της Καταλονίας, που διοικείται από τον εθνικιστικό δεξιό συνασπισμό CiU του Καταλανού προέδρου Αρτούρ Μας, τουλάχιστον 1.8 εκατομμύριο άνθρωποι, κρατώντας τις χρυσοκόκκινες σημαίες, διαδήλωσαν με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απόσχιση της αυτόνομης περιοχής.

Στα χρώματα της Καταλονίας αγωνίστηκαν και οι παίκτες της Μπαρτσελόνα στην αναμέτρηση με την Αθλέτικ Μπιλμπάο , στο ''Καμπ Νου'', γιορτάζοντας τη συμπλήρωση 300 χρόνων από την ημέρα της ανεξαρτησίας της Βαρκελώνης.

Οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Καταλονίας έχουν στρέψει την προσοχή τους στο Εδιμβούργο, καθώς το αποτέλεσμα που θα προκύψει από το δημοψήφισμα στη Σκωτία ενδέχεται να επηρεάσει το μέλλον της ισπανικής επαρχίας. Την ίδια στιγμή, ο Μαρκ Γκασόλ δηλώνει θετικός στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας!

''Δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε γι' αυτό, όμως είμαι υπέρ του δημοψηφίσματος. Όλος ο κόσμος πρέπει να έχει το δικαίωμα να αποφασίζει'' εξήγησε ο σέντερ των Memphies Grizzlies στο τηλεοπτικό δίκτυο TV3 κατά τη διάρκεια του δείπνου στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαρκελώνης, όπου παραβρέθηκε μαζί με τον αδελφό του, Πάου .

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μαρκ Γκασόλ τάσσεται υπέρ αυτής της κίνησης. Τον περασμένο Δεκέμβριο δήλωσε χαρακτηριστικά πως ''ο κόσμος πρέπει να έχει την εξουσία ώστε να αποφασίζει και να παίρνει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του. Πρέπει να γνωρίζει την πραγματικότητα''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ