ΜΠΑΣΚΕΤ

Στους τελικούς της Ισπανίας η Μπαρτσελόνα

Στους τελικούς της Ισπανίας η Μπαρτσελόνα

Το αποτέλεσμα του πέμπτου ημιτελικού, στο ζευγάρι της Μπαρτσελόνα με τη Μάλαγα, κρίθηκε στο φινάλε, οπότε ο Ντόλμαν έβαλε... λάθος βολή και ο Γκρέιντζερ αστόχησε στο τελευταίο σουτ (77-74). Δείτε πώς ο Ναβάρο διευκόλυνε την κατάσταση.

Η πραγματικότητα θέλει τη Μάλαγα να έκανε την Μπαρτσελόνα να ιδρώσει και να προσπαθήσει μέχρι τελευταίας ικμάδας, για να περάσει στους τελικούς της ισπανικής λίγκας. Η ημιτελική σειρά κρίθηκε στο πέμπτο και τελευταίο ματς, οπότε οι "μπλαουγκράνα" επικράτησαν 77-74 και θα συναντήσουν τη Ρεάλ στο δρόμο προς τον τίτλο της σεζόν.

Οι αντίμαχοι πρόσφεραν στον κόσμο ό,τι περίμενε από την αρχή (18-20 στο 10'). Ο Βάσκεθ τραυματίστηκε στην αρχή του ματς, αλλά επέστρεψε στην τρίτη περίοδο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διάστημα που έγινε πάλι ο κακός χαμός, με τους Ανδαλουσιάνους να στηρίζονται στην άμυνα τους και στην οργάνωση του Γκρέιντζερ για να κάνουν δουλειά και τους "μπλαουγκράνα" να απαντούν με ριμπάουντ, έως το 57-57 του 30'.

Ο Ντόλμαν (που έκανε το καλύτερο παιχνίδι του -ενδεχομένως για φέτος) πήρε το ριμπάουντ, μετά το άστοχο τρίποντο του Χουέρτας και... μετά την προσπάθεια δυο πόντων του Ναβάρο, πριν κλέψουν οι φιλοξενούμενοι στα 46'' για το τέλος. Ο Γκρέιντζερ βρήκε τον Βάσκεθ σε πλεονεκτική θέση και εκείνος ισοφάρισε ξανά (72-72), με τον Χουέρτας να βγάζει... σε πλεονεκτική θέση τον Ναβάρο που δεν απογοήτευσε (75-72). Έμεναν 19'' για τη λήξη, με τον Σουάρεθ να αστοχεί από τα 6.75, τον Σατοράνσκι να παίρνει το ριμπάουντ και τον Τούλσον να στέλνει τον Χουέρτας στις βολές (1/2, 76-74). Ο Βάσκεθ πήρε το ριμπάουντ, μετά την δεύτερη άστοχη προσπάθεια και ο Στέφανσον σε μηδενικό χρόνο είχε μειώσει σε 76-74. Ο ίδιος σταμάτησε με φάουλ τον Ντόλμαν, που με 1/2 βολές διαμόρφωσε αποτέλεσμα (77-74). Έβαλε την πρώτη, έχασε τη δεύτερη, ο Βάσκεθ πήρε το ριμπάουντ, αλλά ο Γκρέιντζερ αστόχησε στο σουτ της απελπισίας.

Μπαρτσελόνα: Ντόλμαν 9 (12 ριμπ.), Χεζόνια 8, Χουέρτας 7 (4 ασίστ), Αμπρίνες, Ναβάρο 10, Σατοράνσκι 10 (5 ασίστ), Πλάις 3, Τόμας 14 (6 ριμπ.), Όλεσον 2, Λάμπε, Νάχμπαρ 3, Τόμιτς 11.

Μάλαγα: Γκάμπριελ 3, Μάρκοβιτς 9, Βασιλειάδης 4 (1/1 τριπ., 1/2 βολές, 1 λάθος σε 6.32''), Τούλσον 10, Τόμας 4, Σουάρεθ, Γκρέιντζερ 10 (9 ασίστ, 5 ριμπ.), Βάσκεθ 10, Κουζμίνσκας 8, Στέφανσον 5, Γκριν 9, Γκολούμποβιτς 2.

Το σουτ του Ναβάρο που έκρινε την έκβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ