ΜΠΑΣΚΕΤ

Στον τελικό του SuperCopa η Γκραν Κανάρια

Στον τελικό του SuperCopa η Γκραν Κανάρια

Με το "καλησπέρα" η Γκραν Κανάρια έδειξε τις διαθέσεις της για φέτος, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του SuperCopa, μετά την επικράτησή της σε βάρος της Μπασκόνια (84-80). Κορυφαίος για τους νικητές ο Κάιλ Κούριτς (22π.).

Όταν, πριν από δέκα μήνες, έγινε γνωστό πως ο Κάιλ Κούριτς διεγνώσθη με όγκο στον εγκέφαλο, άπαντες φοβήθηκαν για τη ζωή του. Εκείνος όμως, πάλεψε, άφησε πίσω του το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε, ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Γκραν Κανάρια και τώρα... οδήγησε την ομάδα του στον τελικό του SuperCopa.

Κάπως... έτσι τα κατάφερε!

Ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ (24π.) ήταν ο κορυφαίος της Γκραν Κανάρια στον α' ημιτελικό της Βιτόρια, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη σε βάρος της Μπασκόνια (84-80), που δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που εξέπληξε άπαντες πέρσι. Με όπλο τη διαφορά στα ποσοστά ευστοχίας πίσω από τη γραμμή των 6μ75 (10/26 - 38% έναντι 5/21 - 23%), η Γκραν Κανάρια έκανε την έκπληξη αποκλείοντας την ομάδα του Σίτο Αλόνσο, η οποία αν και αγωνιζόταν στο γήπεδό της, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Σε αυτό βέβαια ρόλο έπαιξαν κι οι απουσίες των Βάσκων, αφού δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Ροντρίγκ Μπομπουά και τον Αντρέα Μπαρνιάνι. Κάπως έτσι, οι "παλιοί" (Τόρνικε Σενγκέλια 16, Άνταμ Χάνγκα 15) μαζί με τον Τρέβορ Κούνεϊ (15π.) έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ανατρέψουν τα δεδομένα της αναμέτρησης και να σώσουν την παρτίδα. Μηδέν εις το πηλίκο όμως, αφού ο Κάιλ Κούριτς έκανε τη διαφορά στο παρκέ της Fernando Buesa Arena, με τους Σάσου Σάλιν (12π.) και Μπο ΜακΚάλεμπ (11π.) να κάνουν επίσης αισθητή την παρουσία τους. Στους διακριθέντες προσθέστε και τον Ντάρκο Πλάνινιτς (9π., 8ριμπ.), ο οποίος πέρσι φόρεσε τη φανέλα της Μπασκόνια.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 25-33, 53-54, 80-84.

Μπασκόνια (Αλόνσο): Κούνεϊ 15 (3), Βόιτμαν 6, Χάνγκα 15, Σεντεκέρσκις, Μπλάζιτς 3, Ντιόπ 6, Τιγί 2, Σενγκέλια 16, Λουζ 5 (1), Λάρκιν 12 (1).

Γκραν Κανάρια (Καζιμίρο): Χέντριξ 7, Όλιβερ 9 (1), Πλάνινιτς 9, ΜακΚάλεμπ 11 (2), Σάλιν 12 (3), Μπάεζ 8, Πασέτσνικς 2, Ο'Νιλ, Πάουλι 2, Ραμπασέδα, Κούριτς 24 (4).

Παρεμπιπτόντως, η παρουσίαση των ομάδων και η είσοδός τους στο παρκέ της Fernando Buesa Arena έγινε με εντυπωσιακό τρόπο, αφού επιστρατεύτηκε μια τρισδιάστατη παρουσίαση για να εντυπωσιάσει όσους βρέθηκαν στη Βιτόρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ